Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

23. 07. 2024. 17:07 >> 17:07

VEČERAS "TIVTU SA LJUBAVLJU"

Lokalni i bokeljski umjetnici na TMF-u

Nastavak Tivat Music Festivala biće u znaku nastupa lokalnih i bokeljskih umjetnika koji će se sa svojim gostima i saradnicima predstaviti domaćoj publici, najavljeno je na današnjoj press konferenciji. Niz kvalitetnih programa će početi večeras koncertom "Tivtu sa ljubavlju" koji će biti održan u Centru za kulturu Tivat u 21 čas.

“Veoma bitan segment ovog festivala je angažovanje domaćih umjetnika, umjetnika koji su iz Tivta ili su barem porijeklom iz Tivta, Boke i Crne Gore. Vrlo je važno da na ovakvom festivalu damo prostor našim umjetnicima koji su svoja znanja i vještine uglavnom sticali van granica Crne Gore i da imaju priliku da se pokažu domaćoj publici. To su umjetnici kojima želimo dati priliku da prikažu sve svoje vještine i znanja koja su sticali u međuvremenu, koji će dalje graditi svoje uspješne karijere i nadam se rado vraćati, pa makar na Tivatskom muzičkom festivalu,” naveo je direktor Centra za Kulturu Tivat, Goran Božović.

Na večerašnjem koncertu u Centru za kulturu će nastupiti Tivćanka, studentkinja solo pjevanja u Beču sopran Antonia Vučinović, u pratnji Ane Mihaljević na klaviru.

“Kako je veliki umjetnik Balašević govorio za Split da je Grad-praznik, mislim da imamo sve preduslove isto to reći i za grad Tivat. Ovaj Grad-praznik je ove godine dobio jedan festival koji će nam sigurno pomoći da se otisnemo od velikog nedostatka, a to je nedostatak opere u ovoj zemlji", kazala je Vučinović.

Naredni program fokusiran na domaće umjetničke snage biće održan 25. jula u 21 čas kada će u Centru za kulturu Tivat biti upriličeno Veče operskih arija. Tom prilikom će se publici predstaviti sopran Petra Radulović i bas Sava Vemić – Beograđanin rodom sa Durmitora, sa gostima.

“Raduje me da ću ponovo nastupiti na ovoj sceni nakon otvaranja sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Ovog puta ćemo se kolega Sava Vemić i ja predstaviti sa gostima Ninom van Esen i Benom Blisom uz Festivalski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka. Velika je čast raditi sa maestrom i zajedno stvarati magiju. Imaćete priliku da čujete isječke iz tri opere, dvije Mocartove – Otmica iz Saraja i Figarova ženidba,i jedne Rosinijeve opere - Seviljski berberin,” navela je Petra Radulović.

Nakon Večeri operskih arija, program se 26. jula seli u Gornju Lastvu gdje će u 22 časa koncert održati kompozitor i muzičar Ivan Marović.

“Hvala TMF-u i Centru za kulturu što su nam omogućili koncert u jednom takvom zaista divnom ambijentu. Tu će osim mene biti Tin Džeferović, Blažo Tatar, Tanja Bogdanović i Marija Mitrović. Nadamo se da ćemo ispuniti vaša očekivanja,” istakao je Marović.

Program u Gornjoj Lastvi se nastavlja 05. avgusta u 22 časa kada će se publici predstaviti novooformljeni ansambl Boka.

“Riječ je o kamernom ansamblu kojeg čine četiri muzičara, moje drage kolege - čelista iz Đenovića Željko Ivović, Andrea Živković, fautistkinja iz Kotora, Nenad Jovanović, profesor violine iz Tivta i ja – Marina Mikić, pijanistkinja. Na koncertu će učestvovati naša glumica Dubravka Drakić koja će govoriti poeziju Maje Perfiljeve. To će biti jedno lijepo osmišljeno, poetsko-muzičko veče i sigurna sam da će prijati svim Tivćanima i gostima koji odluče da dođu u jedinstvenu Gornju Lastvu,” istakla je pijanistkinja, Marina Mikić.
Svečano zatvaranje prvog Tivat Music Festivala rezervisano je za 12. avgust kada će u Velikoj Sali Centra za kulturu Tivat biti upriličen koncert obnovljenog gradskog hora Jadran pod okriljem Centra za kulturu, a pod vođstvom i dirigentskom palicom profesorice Andree Orlando Tripović, koja je ujedno i direktorica TMF fondacije.

“Zatvoriti ovaj prvi Tivat Music Festival je veliko zadovoljstvo i drago mi je da će to baš biti hor. Nadamo se da ćemo ispuniti vaša očekivanja. Nadam se da ćemo i rasti kao i ovaj festival. Pozivam vas sve da dođete na zatvaranja Tivat Music Festivala,” poručila je Orlando-Tripović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније