Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

16. 07. 2024. 20:53 >> 20:54

U Paviljonu u Njegoševom parku

Veče posvećeno ljubavnoj poeziji i klasičnoj muzici

Program "...Što te nema... poetsko-muzički potpuri", biće priređen u četvrtak, 18. jula, u 21 čas, u Paviljonu u Njegoševom parku. U programu učestvuju Đuro Poznanović, na klaviru i gitari, i Dejan Đonović, glumac.

Kako napominju u Sekretarijatu za kulturu Glavnog grada, ovaj poetsko-muzički scenski nastup pokušaj je povratka u "zlatno doba" ljubavne poezije, najljepših djela klasične muzike i songova posvećenih uzvišenim osjećajima.

"Osnovna tema je čežnja za ljubavlju i vremenima kada je darivanje sebe drugome bilo privilegija, koju, ukoliko je imamo, treba prigrliti i brižno čuvati. Osnovna ideja vodilja ovakvog predstavljanja jeste da se probude osjećanja prema drugima i u samima sebi; evociraju sjećanja na neka davna vremena kada se poezija govorila, a lijepa riječ bila važna jednako kao lijep proživljeni trenutak. U pitanju je izbor iz poezije domaćih, regionalnih i evropskih pjesnika: A.L. Ivanovića, V. Nikolića, A. Sidrana, D. Cesarića, M. Antića, A. Šantića, Bodlera, Lorke, Simonova, Racina, Hajnea, Jesenjina... Kompozicija i muzičkih tema svevremenih autora kao što su Albinoni, Betoven, Šopen", napominju u saopštenju.

Program je dio manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније