Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Agencija CG news ]

14. 07. 2024. 13:39 >> 13:42
Čitaj mi:

MANIFESTACIJA "DANI PEJZAŽA"

Klapa iz Dubrovnika nastupala u Gornjoj Lastvi

Kulturno zavičajno udruženje (KZU) “Napredak” Gornja Lastva, u okviru manifestacije „Dane pejzaža 2024“, organizovali su koncert klape “Kaše” iz Dubrovnika.

Dejana Stjepčević ispred udruženja Napredak podsjetila je da ovo deseta godina kako se ova manifestacija realizuje, te da su zadovoljni posjetom programa.

“Vidjeli ste i po broju posjetilaca i po reakciji publike da je nastup klape Kaše bio jako uspješan. Mi već naredno veče imamo nešto drugačiji koncert sastava “Kind of blues”. Nakon toga očekuje nas i za nas najznačajniji događaj a to je Lastovska festa koja se ove godine dešava jubilarni pedeseti put”, kaže Stjepčević.

Cilj je, podsjeća ona, da se sačuva ambijent Gornje Lastve i tradicija i kulturno nasljeđe, uprkos činjenici da više nema stanovnika u selu.

“Ova ambijentalna cjelina je jako interesantna turistima koji borave u Tivtu i tome u prilog ide i činjenica da na koncertima bluza, džeza kao i na koncertu u svitanje, od prisutne publike, oko 80 odsto budu turisti. I to je vid valorizacije ovog područja ali i turističke ponude grada”, kazakla je Stjepčević.

Luka Šerić član klape kaže da su do sada više puta nastupali i u Tivtu i u Donjoj Lastvi, ali da je ovo njihov prvi nastup u ovom ambijentu koji je, kaže, očaravajuć.

“Bilo je lijepo nastupiti ovdje , iako bez mikrofona i ozvučenja, ali možda i bolje, bili smo nekako bili prisniji s publikom i nadam se da ćemo ponovo ovdje nastupati”, poručio je on. 

Sponzori ovog koncerta bili su Dubrovačko neretvanska županija, Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i Porto Montenegro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније