Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

12. 07. 2024. 11:00 >> 10:59
Čitaj mi:

MEĐUNARODNI FESTIVAL

Alex B. & The Fergusons na KotorArt Pjaci od džeza

KotorArt Pjaca od džeza organizuje koncert sastava Alex B. & The Fergusons u nedjelju, 14. jula, na Pjaci od muzeja, sa početkom u 23 sata.

Članovi sastava su vokalna solistkinja Aleksandra Bijelić, kao i Ivan Aleksijević, klavijature, Petar Radmilović, bubnjevi, Milan Pavković, kontrabas, Kristijan Mlačak, saksofon i Nemanja Banović, truba/flighorna.

Publika će imati priliku da upozna muziku sa autorskog debi album Neka druga Aleksandre Bijelić. Album, u izdanju Sekvoja record, donosi devet džez – pop pjesama kao muzičko pripovjedanje autorke. Ulaz na događaj je besplatan.

Aleksandra Bijelić Aleksijević, vokal, završila je klavirski odsjek u Srednjoj muzičkoj školi Mokranjac i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković, u Beogradu. Diplomirala je na odsjeku za teoriju i muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da joj se otvaraju vrata beogradske, kao i evropske džez scene. Danas sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je s brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene, a njen vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesor je savremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Vršcu.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније