Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

P.R. [ CGNews ]

10. 07. 2024. 11:59 >> 12:06

OTVOREN DO 1. AVGUSTA

U toku konkurs za prvi "Tivatski likovni salon Pean- Sindik"

Muzej i galerija Tivat objavio je javni poziv za prijavu do 1. avgusta ove godine za novoustanovljeni "Tivatski likovni salon Pean - Sindik" za slikare sa prostora bivše Jugoslavije.

Direktorica Danijela Đukić kazala je da JU Muzej i galerija Tivat, već dugo radi na poboljšanju kako muzejskog tako i likovnog života ustanove.

"Uzeli smo dva imena, za Tivat izuzetno važna umjetnika, koji su svojim imenom i stvaralaštvom zadužili naš grad. Anton Pean i Miljenko Sindik dva su simbola tivatskog slikarstva. Pripremili smo i vrijedne nagrade za prva tri mjesta u iznosu od 3.000, 2.000 i 1.000 eura kao i adekvatne zahvalnice. Ambicija je da ovaj salon preraste u jedan od najperspektivnijih likovnih događaja u regionu", istakla je Đukić.

Pravilnik i aplikacioni formular mogu se preuzeti na sajtu JU Muzej i galerija Tivat: www.muzejigalerijativat.me

Zainteresovani slikari prijave mogu slati na tivatski_likovni_salon@muzejigalerijativat.me .

Đukić poziva sve posjetioce Tivta da obiđu Muzej i galeriju koja se nalazi u samom centru grada i trenutno ima sedam postavki umjetničkog, etnografskog, arheološkog i pomorskog karaktera.

Muzejski pedagog Zoran Kruta kazao je da je trenutno u galeriji izložba akademskog slikara Đorđa Vujičića, a posjetioci su prilici da vide i radove akademskog grafičara Velja Stanišića.

"U drugom galeriskom prostoru može se pogledati vrijedna kolekcija koja je od 2004 u vlasništvu JU Muzeji i galerije a riječ je o kolekciji Dizeldorf Tivat , koja je zahvaljujući slikaru Ivici Aranđusu došla kod nas i predstavlja kulturno blago grada", ističe Kruta.

On dodaje da za 10. avgust pripremaju izložbu posvećenu Maji Perfiljevoj dok za 15. avgust pripremaju izložbu Milutina Obradovića.

Kustos etnografske zbirke JU Muzeji i galerije Igor Lazarević objašnjava da su trenutno u okviru ovog segmenta aktuelne dvije tematske izložbe.

"Trenutno imamo izložbu posvećenu tradicionalnom ribarstvu dok je na drugom spratu stalna etnografska postavka gdje je predstavljena lokalna bastina. Ovdje imamo nekoliko stilova koji su bili popularni u 19. vijeku", pojašnjava Lazarević.

Iz ove ustanove pozivaju posjetioci i građane da dođu i posjete zaista bogatu muzejsku i likovnu postavku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније