Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

P.R.

10. 07. 2024. 11:43 >> 11:44
Čitaj mi:

Festival mediteranskog teatra Purgatorije

Predstava "Obraćanje naciji" na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Pozorišna predstava "Obraćanje naciji" biće izvedena na Ljetnjoj pozornici u Tivtu sjutra sa početkom od 21 sati i 30 minuta u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije.

Ovo je šesta takmičarska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Čelestini Askania režirao Bojan Đorđev, a rađena u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

"Komad se sastoji iz kratkih monologa odabranih iz istoimene drame i zbirke 'Hodam u koloni' Askanija Čelestinija. Radnja se dešava u malom gradu punom izobličenja, simbolu zala i deformacija svijeta sa svojim gradonačelnicima, pekarima, grobarima, trgovcima i glasačkim tijelom. Mala zemlja u kojoj korumpirani izmišljaju demokratiju smjenjujući vlast sa mafijom i gdje se svaka 'drugost eliminiše prije nego što nas omete', gdje učiteljice postrojavaju djecu u školi po etničkoj i nacionalnoj pripadnosti i fizičkom izgledu, na izborima se pobjeđuje sa 110 odsto, gdje je jedini način na koji građanin može da podnese svoju stvarnost da misli na pištolj u džepu ili da okrene glavu od svega i pokuša da zaspi dok kap uporne vode sa plafona ne sruši cijelu zgradu", navodi se u najavi.

Prevod je uradila Julijana Vučo, dramaturškinja je Mina Ilić, scenograf Siniša Ilić, kostimografkinja Marija Bolubdžić, scenski pokret Čarni Đerić.

Igraju: Goran Kičić, Jovana Gavrilović, Gorica Popović, Isidora Minić, Katarina Žutić, Dejan Dedić, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Branislav Zeremski, Aleksandar Srećković i Miona Marković.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 – 14:00 sati i na blagajni Ljetnje pozornice od 19.00 - 22.00 sata.

Informacije na broj +382 69 342 799.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније