Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

04. 07. 2024. 09:27 >> 09:27

Drugi dan Kotorskog festivala

Gosti iz Zrenjanina izveli predstavu "Mihailo Pupin - Idvorski"

Takmičarski pozorišni program 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ otvorila je predstava "Mihajlo Pupin – Idvorski", Narodnog pozorišta "Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

"Upravo nas je ona naučila kako rastu veliki ljudi, kako je odgajanje za slobodu više nego dovoljno da se dobro postupi, da se (p)ostane velikim izumiteljem. Sinoć je otvorena i izložba likovnih radova učenice Osnovne škole 'Narodni heroj Savo Ilić' Anje Vukašinović, pod nazivom 'Živi svoje snove', a Anja nam je pokazala svijet iz svoje vizure, svijet sačinjen od velikih slika. Načinila je svoj prvi korak otiskivanja u slobodu i odabrala Festival da bude domaćin njene prve izložbe koja broji 48 radova. Na Trgu od oružja Studio za balet i ples "Mala sirena“ iz Kotora magijom lepršavih koraka, koji su uz ritam muzike natjerali i publiku na ples, poručili su nam da činimo velika i dobra djela, a ako negdje zapnemo, tu je Čarobni Štapić", navode organizatori festivala.

U toku današnjeg dana u Kulturnom centru „Nikola Đurković” u 20 časova Umjetnički atelje “Arlekin”, uz pomoć Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Centra za kulturu Prijestonice Cetinje, izvode važnu ekološku predstavu "Misli zeleno!".

"Na Trgu od oružja od 21 čas korake pretvaramo u let! Mališani iz NVU “Djeca Tivta” i Dječji savez Podgorice, izvodeći plesne tačke, skečeve i recitacije poručuju nam - Naši snovi poletjeće! Druženje trećeg dana Festivala završavamo sa drugarima iz Teatra za decu i mladinci iz Skoplja, na Ljetnjoj pozornici u 21.30 časova. Upoznaćemo gospođu Floru, koja će nas naučiti nečemu važnom. Tu je i Tobi, glavna faca večeri! Podsjećamo da se 32. Kotorski festival pozorišta za djecu organizuje u saradnji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Javne ustanove Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor. Pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, dok je i ove godine pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika države", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније