Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Agencija CG news ]

02. 07. 2024. 13:34 >> 13:35

FESTIVAL "PURGATORIJE"

Predstava "Mirandolina" pobrala ovacije i simpatije publike

Premijera predstave “Mirandolina” rađena u produkciji tivatskog Centra za kulturu održana je juče u Tivru u okviru festivala "Purgatorije".

Goran Božović, direktor CZK Tivata kazao je da je zadovoljan te da su ispunili svoj cilj da imaju još jednu uspješnu samostalnu produkciju.

„Nama je važno da imamo taj kontinuitet i večerads smo potvrdili da smo na dobrom putu i da već drugu godinu za redom imamo inzvarednu festivalsku predstavu sa mediteranskim šarmom koja će se dugo izvoditi. Mislim da su svi, i kompletan autorski tim i glumci, opravdali povjerenje koje im je ukazano i izvanredno odradili svoj posao“, kazao je Božović.

Rediteljka Tatjana Mandić Rigonat istakla je da je imala prekrasan process rada sa glumačkom ekipom, te da su uživali radeći predstavu.

“Predstava je rađena po motivima čuvene Goldonijeve krčmarice Mirandoline i adaptaciji koju je Petar Turini napravio u drugoj polovini 20. veka a koji je menjao određene datosti komedije stavljajući glavnu junakinju u kontekst kapitalističkih odnosa ispitujući odnose ljubavi i novca. Tamo gdje je Turini stao, tamo sam ja nastavila da razvijam priču i odnosila se prema originalu sa onoliko slobode sa koliko se on odnosio prema Goldoniju. Ja ovom predstavom slavim kreativne slobode žene, njenu iskonsku snagu i njenu žudnju za nezavisnošću i slobodom i tamo gdje je Turini zaustavio Mirandolinu, tamo sam ja nastavila da maštam i dala jedan potpuno drugačiji okvir”, dodala je ona. 

U predstavi igraju i Vučić Perović – Vitez od Rippafratta, Lazar Dragojević – Fabrizio, Goran Slavić u ulozi Markiza di Albafiorita ,Goran Vujović kao Grof di Forlinpopoli, Lara Dragović – Dejanira i Julija Milačić Petrović Njegoš u ulozi Ortensie.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније