Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M. [ Dan ]

30. 06. 2024. 09:33 >> 11:21

Princ je zlatni Biser Jadrana: Trijumf Čardaka - crnogorskog autorskog tima

Na sinoćnjem tivatskom festivalu pobijedila je pjesma "Čardak" čiji je tekst napisala Marijana Kadić Bojanić, kompoziciju Danijel Alibabić, a aranžman Nemanja Mihajlović

Drugo mjesto i srebrni biser pripalo je Igoru Cukrovu za numeru "Ono nešto to si ti", dok je treća pozicija i bronzani biser otišao u ruke Jeleni Vukojević za numeru "Bivši".

Pored prve tri glavne nagrade, koje su osvojile i novčane nagrade u iznosu dvije, tri i pet hiljada eura, dodijeljene su i nagrade za debitanta, najbolji tekst, kompoziciju i aranžman. Debitant festivala je ujedno i najmlađa učesnica u Tivtu Doris Deković.

Za najbolji tekst nagrađen je Nikola Sjekloća, biser za aranžman osvojio je Nemanja Filipović za numeru Azurna noć koju je izvela Kejt, dok je biser za najbolju kompoziciju otišao Stevanu Fediju za pjesmu "Dobri ljudi".

Prvi muzički festival mediteranske, pop i zabavne muzike u Tivtu ujednio je region. Svih 25 učesnika je donijelo prelijepu energiju i uzburkalo strasti u Tivat, gdje je samo more mirovalo i gdje su svi namjerni i nenamjerni posjetioci uživali u prvim koracima festivala koji će, sudeći po prvom izdanju, postati tradicionalni, možda i internacionalni.

Veče na Pinama obilježili su crnogorski izvođači: grupa Makadam sa numerom "Palo je sidro u more", Danijel Popović i Džuli (Julija) Popović sa numerom "Utopija", Mićo Vujović koji je nastup posvetio jednoj "Gordani", Bane Nedović alijas zabjelski Belmondo otpjevao je "Srce razum ne pita", Katarina Bogićević poznatija kao Kejt donijela je miris "Azurne noći". Još jedan crnogorski pjevač, nakon duže pauze pozdravio je "Dobre ljude" u Tivtu i osvojio je binu - Stevan Faddy. Vesela Jelena Zvicer otpjevala je pjesmu "Udahni, zažmiri", a domaćin među domaćima bila je fenomenalna Jelena Božović sa numerom "Noć bez sna". Doris Deković se predstavila kompozicijom "Da volim te", Danijel Milić je poručio "Ne lomi mi krila". Najoriginalniji način interpretacije narodnih priča i običaja otkrio je Cetinjanin Filip Sjekloća uz pjesmu "Sujeverje". Kod evrovizijskog učesnika Vanje Radovanovića su zamirisale "Zrele smokve", dok se Milorad Mijušković prisjećao "Studentske večeri":

Među učesnicima iz Srbije nastupili su Princ od Vranje sa numerom Čardak, koju je radio crnogorski autorski tim. Petar Wagner Fantom "Da ljubim te", Jelena Vukojević je pjevala "Bivšem", Saša Lazarević Kudra je pak "udario" "Sve po starom", dok je Ana Stanojević imala poruku za "Ološ".

Iz Hrvatske direktno na Pine stigao je Igor Cukrov sa numerom "Ono nešto to si ti", Lorenca Lola Puhar je poručila "Gotova je naša priča", Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk "požalili" su se "Boli me".

"Ljubav uvijek pobijedi" poručila je makedonska gošća Ana Petan, Martinijan Kirilovski je pustio "Zmaj".

Izvođač iz Bosne i Hercegovine, sa crnogorskim korijenima, Neno Murić predstavio se numerom "Ko sam ja", dok je Euforija otpjevala "Kako si mogla".

Dok je žiri "prebrojavao" glasove na festivalu su kao gosti iznenađenja nastupili Danijel Alibabić i Andrijana Božović.

Žiri je radio u sastavu Jellena i Sanja Vučić iz Srbije, Alen Slavica i Ana Bebić iz Hrvatske, Armin Muzafeija i Marija Šestić iz BiH, Tamara Todevska i Danijel Kajmakovski iz Sjeverne Makedonije, kao i Senad Drešević, Zorana Jovanović i Andrijana Božović iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније