Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M.

29. 06. 2024. 22:39 >> 22:39

početak koji obećava

Višeminutne stajaće ovacije na otvaranju Tivat Music Festivala

U organizaciji Fondacije Tivat Music Festival, pod pokroviteljstvom Centra za kuturu Tivat, koncertom Bilo jednom u svijetu opere u Velikoj sali Centra za kulturu, sinoć je svečano otvorena nova umjetničko-edukativna platforma Tivat Music Festival.

Na koncertu je, po prvi put u Tivtu nastupio eminentni Dubrovački simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović, sa solistima: soprani Nikolina Pinko Behrends i Valentina Elizabeta Šilje, mecosopran Joana Dobrakovska i tenor Tomislav Jukić. Gosti koncerta bili su sopran Petra Radulović i bas Sava Vemić.

Direktorica Fondacije TMF, Andrea Orlando Tripović zahvalila je direktoru Centra za kulturu Tivat, Goranu Božoviću što je prepoznao značaj i potrebu jednog ovakvog festivala za lokalnu turističku i kulturnu ponudu.

“Pojedini segmenti festivala od osobitog su značaja za lokalnu zajednicu. Tu prije svega mislim na Gradski hor ,,Jadran“, koji od ove godine ponovo djeluje kao mješoviti zbor nakon dvadesetak godina. Dopustite mi da najavim da će ovogodišnje premijerno izdanje Tivat Music Festivala, biti zaokruženo upravo cjelovečernjim koncertom Gradskog hora “Jadran“ sa gostima 12. avgusta. Drugi bitan segment je muzičko obrazovanje djece i mladih kako bismo u njima sutra imali nosioce novih kreativnih muzičkih platformi”, kazala je direktorica Fondacije TMF, Andrea Orlando Tripović.

“Uz Festival mediteranskog teatra Purgatorije, TMF pozicionira Tivat kao značajni centar kulturne mape regiona i Tivat polako, ali sigurno postaje sigurna i značajna luka umjetnosti Mediterana. TMF ima i međunarodni i edukativni karakter, i razvojni i višegeneracijski karakter, valorizuje kulturnu baštinu, daje šansu mladim umjetnicima, TMF gradi publiku od malih nogu i, što je najvažnije, ima tendenciju da postane cjelogodišnji festival.Zato će CZK Tivat i dalje biti generalni pokrovitelj Festivala”, naglasio je direktor Centra za kulturu Goran Božović.

“U narednih mesec i po dana, mi bismo željeli da ostvarimo zajednicu, prije svega sa našim domaćinima, sa žiteljima Tivta koji su zainteresovani i koji imaju potrebu da sa nama podijele ovu svojevrsnu proslavu kulture i umetnosti, sa onima koje ćemo ugostiti, vrhunskim umjetnicima iz Crne Gore, regiona i sveta. Već večeras imate priliku da vidite naše ambasadore festivala, a to su sopran Petra Radulović i bas Sava Vemić. Već od večeras pokušajte da zamislite kako dah pevača i svirača postaje vaš dah, a vaš postaje njihov. Sa dahom u jedra našeg festivala”, riječi su kojima je umjetnička direktorka Festivala Dragana Jovanović otvorila TMF.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније