Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

27. 06. 2024. 14:06 >> 14:06
Čitaj mi:

ŽIRI ODLUČIO

Trinaestojulska Raduloviću, Sekuliću, Marojeviću i Koprivici

Trineastojulsku nagradu za 2024. godinu dobili su Andrija Radulović, mr Branislav Bane Sekulić i dr Nikola Marojević. Ovo priznanje za životno djelo dobio je prof. dr Dragan Koprivica.

Kako se navodi u saopštenju, književnik Andrija Radulović dobio je nagradu za knjigu poezije "Otkup", akademski slikar mr Branislav Bane Sekulić, redovni profesor u penziji za izložbu u Muzeju savremene umjetnosti Crne Gore praćenu monografijom i Nikola Marojević, doktor bogoslovskih nauka za ukupnu godišnju aktivnost na razvoju kulture.

Dr Dragan Koprivica, redovni profesor u penziji dobitnik je Trinaestojulske nagrade za životno djelo.

Žiri u sastavu prof. dr Nikola Vukčević, predsjednik, Želidrag Nikčević, doc. dr Miloje Šundić, Sulejman Kujević, prof. Miloje Aranitović, prof. Nikola Rakočević i doc. dr. Adnan Prekić održao je sjednicu u četvrtak, 27. juna u Ministarstvu kulture i medija na Cetinju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније