Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M. [ Portal RTCG ]

10. 06. 2024. 09:18 >> 11:17
Čitaj mi:

VEČE pjesnika

Danas pjesničko druženje Novice Đurića

U sklopu pjesničkih tribina i drugih kulturnih sadržaja, u JU OŠ „Savo Pejanović“ danas će biti organizovano pjesničko druženje Novice Đurića, predsjednika UKCG, pisca, publiciste i novinara.

Đurić je objavio značajan broj knjiga poezije za djecu i odrasle, pa će i segmente svoje poezije i proze prilagoditi različitim uzrastima, i odgovaraće na pitanja učenika o književnom stvaralaštvu.

Đurić je zastupljen u više antologija, prevođen je na italijanski, ruski, bugarski, švedski i makedonski, živi u Podgorici i dopisnik je „Politike“.

Dobitnik je značajnih priznanja za književni rad, “Unireksove” nagrade „Dušan Kostić“, nagrade „Marko Miljanov“, “Zlatno pero Rusije” i dr.

Đurić je objavio svoja Izabrana djela u tri toma 2018. godine.

Među njegovim priznanjima iz oblasti novinarstva izdvajaju se Nagrada za životno djelo „Veljko Vlahović“, „Boško Pušonjić“ i druge.

Tokom programa prisutnima će se predstaviti i dva učenika Škole, koji će izvesti svoje klavirske numere, Nikša Dedić i Jan Čebikin, a program će voditi novinar i publicista Dragan Alorić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније