Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

20. 05. 2024. 11:49 >> 11:49
Čitaj mi:

Matica crnogorska

Nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima na konkursu "Zemlja od bisera"

Osnovcima i srednjoškolcima koji su bili najuspješniji na konkursu Matice crnogorske povodom Dana nezavisnosti u šest gradova, na temu „Zemlja od bisera“, proteklog vikenda dodijeljene su nagrade.

Posebno svečano je bilo u Herceg Novom gdje je konkurs organizovan u tri kategorije, te okupio preko 300 mladih literata, slikara i muzičara, pa su nagrade dodjeljivane dva dana za redom. Konkursi tamošnjeg Ogranka Matice crnogorske su već tradicionalni, a za njihovu uspješnu organizaciju je zaslužna Jovanka Veljović sekretarka Ogranka Matice crnogorske u ovom gradu.

Kako navode u saopštenju, predsjednica Ogranka Matice crnogorske u Nikšiću Jasmina Nikčević je, prije dodjela nagrada u biblioteci „Njegoš“ u Nikšiću, zahvalila svim učenicima i njihovim mentorima na učešću.

"Hvala vam što ste pokazali kako se zapravo iskazuje ljubav prema domovini: i čašću, i znanjem, i lijepim vaspitanjem i vašom velikom inspiracijom, a to je zaista pružila „Zemlja od bisera“, ona, kažu malena, al' mala nije, prelijepa Crna Gora", rekla je Nikčević i naglasila da konkurs nije samo uoči Dana nezavisnosti, već i uoči godišnjice osnivanja Matice crnogorske, 22. maja 1993. godine.

U Podgorici, Šavniku, Cetinju i Beranama je, kao i u Nikšiću, konkurs organizovan prvi put. Cetinjski učenici su posebno bili aktivni u kategoriji likovnih radova.

"Na Cetinju imamo specijalizovanu školu za likovnu djelatnost, pa je iz te oblasti na konkurs posebno pristiglo dosta lijepih radova. Naša djeca su nadarena, tako da smo imali i odličnih literarnih sastava. Vjerujem da ćemo nastaviti s ovom aktivnošću, iz godine u godinu obogaćivati je i biti sve bolji", rekao je tim povodom likovni umjetnik Luka Lagator, predsjednik Ogranka Matice crnogorske na Cetinju za Radio Cetinje.

Nagrade u Podgorici učenicima su uručili književnik Boris Đurović i koordinatorka nadmetanja za Podgoricu Jelena Orlandić Medojević, koji su bili i članovi žirija.

U Beranama je nagrađene učenike dočekao sekretar Ogranka Jovan Mališić, a u Šavniku Žana Karadžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније