Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Ljiljana Vukotić [ Radio Crne Gore ]

31. 01. 2024. 09:53 >> 09:53

"Živi i zdravi"

Film Ivana Marinovića oduševio u Herceg Novom

Pred večerašnju premijeru u Podgorici , film „Živi i zdravi“ reditelja i scenariste Ivana Marinovića dobio veliku podršku i zasluženo oduševljenje publike sinoć na pretpremijeri u Herceg Novom. S obzirom da dobar dio ekipe filma čine Novljani , bilo je logično da film prvo prikažemo u gradu kom se snimao – kazali su protgonisti .

Dugotrajne ovacije na kraju projekcije, prilikom predstavljanja ekipe filma, smjenjivanja smijeha i potpune tišine, uzbuđenje koje je pratilo predpremijeru dramatične komedije Živi i zdravi, koju su Novljani s nestrpljenjem očekivali, dominantni su utisci reditelja Ivana Marinovića i brojne ekipe filma u kojoj su dobrim dijelom Novljani.

Reakcije publike na predpremijeri reditelju Ivanu Marinoviću daju razlog za optimizam.

"Vjerujem da imamo šansu da smo dovoljno zanimljivi i uzbuđivi publici i da će to da se prepozna, eto, nadam se. Umorni smo dosta, dosta smo se trudili i sad pogotovo, kažem, oko ove promocije i svega smo isto zaginuli opasno. Ali osjećaj je divan zato što ovo je publika ovdje koja stvarno prepoznaje svaki sloj i to me zanimalo da vidim kako film zapravo diše s ljudima. Bilo je veoma burno u sali, ja neke stvari nisam očekivao da će do toliko decibela da budu reakcije. Uživao sam, eto, da po prvi put i ja osjetim kroz vizuru publike do kraja neke stvari", kazao je Marinović.

Glavna glumica u filmu, popularna Tihana Lazović, koja glumi mladu, kaže da je uživala u radu i da su reakcije publike dragocjene.

"Naša prva zapravo premijera, svjetska premijera, bila u Talinu na festivalu, ali nije ni približno osjećaj kao ovdje. Tako da ja ovo zapravo smatram prvom i jedinom najvećom premijerom. Zbilja kao, mislim, ja nisam odavde, moji kolege glumci jesu, ali toliko mi je bilo dirljivo i toliko su me nekako lijepo prihvatile da sam se osjećala evo kao da sam doma. Ivan je izvanredan reditelj i ja od prvog trena od kada sam pročitala ovaj scenarij sam potpuno odvalila. I odmah sam znala da ćemo se razumijeti i od prve probe cijeli proces je tako nekako lagano tekao jer je on zaista toliko je nježan, empatičan, inteligentan redatelj da kao svakom glumcu bi ga poželjela", navodi Lazović.

Mladoženja u filmu, glumac, Novljanin Goran Slavić dijeli slične utiske.

"Svaki dobar projekat je težak i nama je uživanje da radimo na takvim projektima, kad je uloga inspirativno napisana, kad imamo materijala da radimo na sebi, pogotovo kada je glavna uloga u pitanju koja ima ovoliko valera i promjena i stanja, da kažem, to je prosto uživanje raditi i mučiti se za takvu ulogu i na kraju se rezultat isplati", kaže on.

Publika je burnim aplauzom pozdravila majstoralnog Moma Pićurića koji u filmu igra glavu kuće čija se riječ ne poriče.

"Pa nije bila jednostavna, kad je Ivan rekao da ću da igram, baš sam se onako bio malo zabrinuo kako ću ja to da iznesem, međutim takve uloge mi je onako odgovaraju, skoro sam sličnu ulogu u Hrvatskoj", kaže on.

Novljanin je i Miloš Pejović glumac koji igra jednog od svatova.

"Zaista film je ispunio sva moja očekivanja i mislim da to što smo osjećali dok smo snimali ovaj film da se ispostavilo da smo to uspjeli da prenesemo na publiku. Dakle jedna topla priča koja je i tragična i komična i koja zaista onako dira u srca svih ljudi", zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније