Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

15. 11. 2023. 15:26 >> 15:26

SVE PROJEKCIJE RASPRODATE

Ovacije za film "Živi i zdravi" na festivalu u Talinu

Film "Živi i zdravi" premijerno je prikazan pred punom salom "Apollo Kina" u okviru takmičarskog programa 27. međunarodnog Filmskog festivala "Black Nights" u Talinu. Publika je sa oduševljenjem i velikim aplauzom ispratila ekipu filma, a karte za naredne projekcije su unaprijed rasprodate.

"Uvijek postoji uzbuđenje kada film prvi put gledate sa publikom, pogotovo u ovom slučaju estonskom. Međutim, sjajno su reagovali, a i kako čujem sve karte su unaprijed rasprodate što me čini veoma srećnom. Ipak, najviše me veseli premijera našeg filma u regionu", izjavila je glavna glumica u filmu Tihana Lazović.

"Bilo je uzbudljivo, baš kao i samo snimanje, odnosno kao i sam film. Mislim da smo uspjeli publici da prenesemo i dočaramo energiju i običaje našeg podneblja, kao i da ih nasmijemo, zagrijemo i zabavimo. Svakako ovaj film, iako je komedija, otvara i neka ozbiljna pitanja društvene dinamike koja su predstavljena kroz jednu uzbudljivu mediteransko – balkansku svadbu", izjavio je glumac Goran Slavić.

"Velika je čast i zadovoljstvo premijerno predstaviti film u glavnoj konkurenciji, na ovakvo značajnom međunarodnom filmskom festivalu, pogotovo imajući u vidu istančan ukus publike. Bez obzira što se “Živi i zdravi” bave našim mentalitetom i što je film bogat našim autentičnim humorom, ispostavilo se da film komunicira i sa festivalskom publikom, i da ih se tiče zbog univerazalnih tema koje donose svadba, brak, porodica a da su im odnosi snaga izmedju žena i muškaraca unutar porodice kompleksni i uzbudljivi", poručio je Ivan Marinović, reditelj i scenarista ovog ostvarenja.

Marinović je publici poznat po debitantskom ostvarenju "Igla ispod praga" filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala, u novom filmu okuplja impresivnu glumačku ekipu.

Uloge u filmu ostvarili su –Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Nikola Ristanovski, Dejan Đonović, Dragana Dabović i drugi.

Film je sniman u Crnoj Gori na teritoriji opštine Herceg Novi i Portonovi Resort-u.

Većinski crnogorski film "Živi i zdravi" je ko-podukcija sa još pet zemalja. Partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Film su podržali Filmski centar Crne Gore, Radio Televizija Crne Gore, Opština Herceg Novi, Portonovi rizort, Turistička organizacija Herceg Novi, , Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Sjeverne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

Premijera u domaćim bioskopima očekuje se u početkom naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније