Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

23. 10. 2023. 14:45 >> 14:45

U MUZIČKOM CENTRU 27. OKTOBRA

Koncert pijanistkinje Vladane Perović i CSO

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra "Tchaikovsky eternus" na kojem će se predstaviti kao solista talentovana pijanistkinja Vladana Perović, a pod dirigentskom upravom maestra Roberta Homena, održaće se u petak, 27. oktobra u Velikoj sali Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20 sati.

Na programu je Koncert za klavir i orkestar br.1 u b-molu, op. 23 i Simfonija br.5 u e- molu, op.64.

Kako ističu u Muzičkom centru, cijena karte je 10 eura, dok je za đake i penzionere 7 eura. Za sve programe MCCG u oktobru odobrava se popust od 50% na svaku ulaznicu koja je kupljena CKB VISA karticama.

U kratkoj biografiji ističu da je Vladana Perović (Podgorica, 1995) sa sedamnaest godina upisala Konzervatorijum "Santa Cecilia" u Rimu i završila osnovne i magistarske studije sa najvišim ocjenama i pohvalama u klasi profesora Rikarda Marinia. Trenutno je na specijalističkim studijama za izvođaštvo na Univerzitetu za muziku u Breši (Italija) u klasi profesora Andreasa Froliša.

Od 2007. do 2012. godine sarađivala je sa eminentnim profesorom i pijanistom Aleksandrom Serdarom, a uporedo sa studijama na Konzervatorijumu usavršavala se na Internacionalnim akademijama u Rimu kod profesora Daniela Rivere i Konstantina Boginoa, čija je izuzetna ruska pijanistička škola imala veliki uticaj na njen razvoj. Godine 2018/2019 bila je polaznik Internacionalne Akademije u Splitu kod profesora Rubena Dalibaltayana.

Osvojila je veliki broj prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Godine 2015, bila je finalista 6. ASEAN International Chopin Piano Competition u Kuala Lumpuru (Malezija) i dobitnik treće nagrade, dok je 2016. godine, bila finalista Malta International Piano Competition i dobitnik specijalne nagrade. Bila je finalista, dobitnik treće nagrade i specijalne nagrade "Sergio Perticaroli", koju dodjeljuje asocijacija "Agimus", na Pijanističkom takmičenju u Rimu 2019. godine.

Kao laureat takmičenja „Anemos" u Rimu 2009. godine nagrađena je srebrnom medaljom Predsjednika Republike Italije.

Godine 2008, kao jedan od pobjednika velikog internacionalnog takmičenja "IBLA Grand Prize" u Raguzi, na Siciliji, učestvovala je na koncertu pobjednika u Carnegie Hall-u u Njujorku.

Kao solista i kamerni muzičar imala je veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, Portugalu, Njemačkoj, Rusiji i nastupala na brojnim festivalima u zemlji (A Tempo, Kotor Art, Dani muzike, Espressivo, Grad Teatar Budva) i inostranstvu.

Nastupala je kao solista sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom mladih iz Beograda, Simfonijskim orkestrom grada Kjođa (Italija), Simfonijskim orkestrom mladih iz Rima i Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije sa Cetinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније