Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

ТВЦГ

06. 10. 2023. 16:12 >> 16:12
2

DONACIJA AMBASADE ČEŠKE

Kutak za legat Vaclava Havela na FCJK

Legat, knjige, fotografije, foto-albumi i dokumenta iz života češkog predsjednika Vaclava Havela naći će se u prostoru otvorenom na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Riječ je o vrijednoj donaciji Ambasade Češke, koju su otvorili savjetnik češkog predsjednika Mihael Žantovski, ambasadorka Janina Hrebičkova i dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Aleksandar Radoman.

Radoman je istakao da je ubijeđen da će taj kutak biti mjesto gdje će se čuvati sjećanje na Havela i podsticaj studentima da se prisjete značajne istorijske ličnosti koja je posvetila život borbi za ljudska prava.

"Boriti se za svoja prava, to je poruka koju danas šaljemo odavde. To morate sami, jer umjesto vas i za vas to niko neće učiniti, pogotovo ne političari. Pa i ako to znači određen rizik da ćete trpjeti sankcije, tada još više treba da se izborite za svoja prava. Moram reći da mi je drago što smo na Cetinju, jer Cetinje nosi ne samo zastavu za ljudska prava i slobode, već i nudi pomoć ljudima u Ukrajini i jedini je grad praktično na Zapadnom Balkanu koji istrajava u tome", kazala je ambasadorka Hrebičkova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније