Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

15. 09. 2023. 14:28 >> 14:28

ZAVRŠNICA DžADA FILM FESTA

Večeras projekcija španskog filma "Matria"

Džada polako ulazi u završnicu. Kultni podgorički festival je, kako napominju organizatori, u svom ovogodišnjem izdanju zabilježio rekordnu posjećenost, a preostalo je još veliko finale.

Sinoć je u Njegoševoj ulici održana projekcija filma iz takmičarske selekcije, "Ekskurzija" Une Gunjak, a zatim su se prebacili u fantastičnu prirodnu scenografiju na Morači, na Sastavke, gdje je publika mogla da uživa u emotivnom spektaklu "A star is born".
 
"Prethodnih dana festivala, publika je pokazala ogromno interesovanje. Za sve projekcije iz obje selekcije tražila se “klupa više”, a uvertiru u te male noćne filmske svečanosti na otvorenom su predstavljale dnevne programske aktivnosti kao što su veoma uzbudljiva panel diskusija na temu 'Moderne tehnologije i budućnost filma' i akcija ozelenjavanja na Murtovini, u saradnji sa partnerima festivala.

Podsjećamo, DžFF je otvoren u ponedjeljak, 11. septembra projekcijom filma "Sirin" Senada Šahmanovića i premijerom francuskog filma "Noćni putnici" Mikaela Ersa.

Festival je otvorio reditelj i član žirija Stevan Filipović, a mnogobrojnoj publici su se obratili predstavnici Francuske ambasade, Ministarstva kulture i medija, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, organizatora Link Creative Studio kao i reditelj Senad Šahmanović.

Nakon toga, festival je nastavljen filmom "Vera" Nedeljka Kovačića, a Zabjelčani su se okupili da pogledaju hit film "Another round". U srijedu je publiku zaintrigirao neobični "Da li ste vidjeli ovu ženu?", a revijalni dio festivala se preselio u City kvart gdje je prikazan kultni "Memento".

Za večeras je najavljena projekcija nagrađivanog španskog filma "Matria" debitanta Alvaro Gago Diaza, dok će u Bloku 5 biti prikazan regionalni hit "Smrt djevojčice sa žigicama" Gorana Kulenovića. 

Svečana dodjela nagrada će se održati u subotu, u Bloku 5, nakon projekcije poslijednjeg takmičarskog filma u ovogodišnjoj selekciji "Sigurno mjesto", a poklon za vjernu publiku i sve Podgoričane slijedi oko 21:30, nastupom benda "Gift" čije obrade pjesama "Depeche mode" i Dejvida Bouvija predstavljaju vrhunski muzički ugođaj i pravu scensku atrakciju.

DžFF se završava u nedjelju, 17. septembra u Dječjem parku programom za djecu "Džadionica" u sklopu Evropske nedjelje mobilnosti i projekcijom filma za najmlađe, "Neustrašiva njuška".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније