Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

31. 08. 2023. 11:14 >> 11:14

U GALERIJI "RISTO STIJOVIĆ"

Promocija romana Mirjane Drljević

Promocija romana "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" autorke Mirjane Drljević biće održana u subotu, 2. septembra, u Galeriji "Risto Stijović" sa početkom u 20 sati.

Razgovor će moderirati teoretičarka književnosti Jelena Knežević.

Promociju koja je dio programa manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto" organizuju KIC "Budo Tomović" i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Kako navode u karatkoj biografiji autorke, Mirjana Drljević, rođena 1971. u Beogradu autorka je drame "San o Svetom Petru Cetinjskom" igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame “Suncokreti” izvođene u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu.

Njen debitantski roman pobijedio je na prvom konkursu za neobjavljeni roman izdavačke kuće Booka i ušao u najuži izbor za NINovu nagradu za 2022.godinu, a nominovan je i za regionalnu nagradu Meša Selimović.

Pripovjetkom “Moj otac” osvojila je prvu nagradu za prozu na regionalnom konkursu časopisa "Ulaznica" za 2022. godinu. Čita, piše, živi i radi u Beogradu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније