Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Portal RTCG ]

25. 07. 2023. 16:26 >> 17:02

U CENTRU ZA KULTURU

Autorsko veče Darka Jovovića na Beranskom kulturnom ljetu

Veče Darka Jovovića, dugogodišnjeg novinara, održaće se sjutra u Centru za kulturu Berane.

Autorsko veče Darka Jovovića, književnika, esejiste, pjesnika i dugogodišnjeg novinara "Dana", održaće se sjutra u 20 časova u sali Centra za kulturu Berane, a u okviru Beranskog kulturnog ljeta.

Gost promocije je dr Radoje Femić, a moderatorka programa biće Gorica Ćulafić.

Jovović godinama radi kao novinar Dnevnih novina "Dan", tačnije kao dopisnik za opštine Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje.

Objavio je zbirke poezije “Što ne svratiš”, “Zatvorene kuće”, “Zavičajno nebo”, “Između dva sna”, “Podijum za nesanice”, “U gori prozori”, “Izgubljeni svijet”, kao i zbirku kolumni “Uzmi knjigu” i knjigu reportaža “Iz pera reportera”.

Jovović je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja: Nagrada “Radovan Zogović“, “Ratko Deletić“, “Vidovdanska povelja” i nagrada Izdavačke kuće “Holmije” iz Podgorice za knjigu godine.

Dobitnik je i nagrade za drugo mjesto za pjesmu o vinu na Međunarodnom festivalu vina i poezije, održanom 2005. godine u Virpazaru, a njegova knjiga “Podijum za nesanice” našla se svojevremeno u užem izboru za Nagradu “Marko Miljanov“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније