Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

23. 05. 2023. 12:32   >>  12:35

SJUTRA U CKZ "RIBNICA"

Projekcija dokumentarnog filma "Neoštećene"

Projekcija dokumentarnog filma "Neoštećene" koji je nastao u okviru inicijative Balkan River Defence, biće održana sjutra 24. maja, sa početkom u 19 časova, u multimedijalnoj sali CKZ "Ribnica".

Kako obavještavaju u NVO Kino klub, film prati posadu kajakaša, filmaša, fotografa i prijatelja koji su se odlučili zauzeti za rijeke putujući 36 dana od Slovenije do Albanije, prelazeći kajacima 23 rijeke u šest zemalja, kako bi protestovali protiv brana i svijetu pokazali svijet tajnih, divljih rijeka Balkana.

"Film 'Neoštećene' odaje počast neznanim junacima, našim komšijama i lokalnim aktivistima koji se bore za zaštitu rijeka, a cilj mu je da proširi vijest o njihovoj nevolji, ali i ljepoti. Nakon projekcije o rijekama i hidroelektranama u Crnoj Gori razgovaramo sa biološkinjom Andrijanom Mićunović i inženjerom mašinstva Denisom Hotom. Razgovor moderira novinarka i aktivistkinja Damira Kalač", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније