Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Вукоман Кљајевић, Радио Црне Горе

20. 03. 2023. 13:34 >> 13:47

SJUTRA POČETAK MANIFESTACIJE

Na "Bjelopoljskom likovnom proljeću" radovi 19 umjetnika

Bogata likovna tradicija Bijelog Polja značajno je pomogla u popularizaciji likovnog salona "Bjelopoljsko likovno proljeće" koji će u Bijelom Polju biti otvoren 21. marta po 29. put zaredom.

Angažovan i predan rad Muzeja koji tradicionalno organizuje izložbu učinio je da ova manifestacija ne samo zaživi, već da iz godine u godinu dobija na popularnosti kako kod zavičajnih stvaralaca ma gdje živjeli tako i kod drugih ljubitelja likovne umjetnosti.

"Potvrda da se Bjelopoljsko likovno proljeće ugradilo u ovdašnji kulturni milje je intersovanje za ovogodišnju izložbu", kazao je Radiju Crne Gore direktor Muzeja Željko Raičević.

"Ovogodišnje interesovanje slikara je veliko, što se vidi po broju prijavljenih. Za ovogodišnju izložbu radove je predalo devetnaest slikara. Za protekle, bez malo, tri decenije na izložbama je učestovalo preko 140 izlagača", istakao je Raičević.

Pripreme za predstojeću manifestaciju odvijaju se po planu i ništa se ne predaje slučaju, sigurni su u bjelopoljskom muzeju.

"Prispjeli su svi radovi, te sav prateći materijal, završili smo kataloge, plakate i pozivnice, tako da je sve spremno za otvarnje izložbe 21. marta u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Vojislav Bulatović Strunjo", saopštio je direktor Muzeja.

O konceptu salona i odabiru najboljih radova pobrinuće se stručni žiri u sastavu: mr Aldemar Ibrahimović, akademski slikar iz Rožaja, mr Irvin Masličić akademski slikar iz Berana i mr Mladen Blažević akademski slikar iz Mojkovca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније