Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј.

19. 02. 2023. 15:13 >> 15:06

OD 20. DO 22. FEBRUARA

Revija "Ljubav na filmu" u KIC-u

Filmovi bazirani na najpoznatijim ljubavnim pričama biće dio repertoara revije "Ljubav na filmu" koju već sedmu godinu zaredom KIC Budo Tomović organizuje povodom Dana zaljubljenih. Tradicionalno u februaru reviju koja je već stekla popularnost i koja je svih ovih godina bila predmet interesovanja brojnih ljubitelja tog žanra prirediće od 20. do 22. februara, u sali Dodest, od 20 sati.

Trodnevna revija počeće sa dramom reditelja Ričarda LaGraviniza “P.S. Volim te” (2007) koja je nastala po istoimenom romanu mlade Irkinje Sesilije Ahern.

"Ekranizacija istoimene knjige prati život mlade udovice koja pokušava da se izbori sa samom sobom nakon što njen suprug umire u tridesetim godinama od tumora na mozgu. Međutim, ona otkriva da joj je suprug ostavio listu zadataka otkrivenih u 10 poruka, dostavljenih anonimno, koje je postepeno oslobađaju od tuge i vode je ka novom životu. U filmu glumi dvostruka dobitnica Oskara Hilari Svonk sa Džerardom Batlerom, Lizom Kudrou, Harijem Konikom mlađim i dobitnicom Oskara Keti Bejts. Film je nominovan za "Golden Trailer" kao najbolja ljubavna priča, a autor filma Ričard LaGraviniz je uspio napisati scenario i snimiti film brzog ritma, izvanredno profilisanih likova, sa duhovitim situacijama i dijalozima", navode iz KIC-a.

Nastavak revije obilježiće američka romantična drama "Kuća na jezeru" (2006) redatelja Alehandra Agrestija, snimljena prema romanu dobitnika Pulicerove nagrade Davida Auburna, a koja se temelji na originalnom južnokorejskom filmu "More" iz 2000.

"Sandra Bulok i Kijano Rivs tumače glavne uloge u ovoj romantičnoj priči o dvoje ljudi koji otkrivaju da je ljubav dovoljno snažna da premosti razliku u godinama koja razdvaja par. Oni komuniciraju putem pisama koje ostavljaju jedno drugom u poštanskom sandučiću kuće na jezeru, u kojoj su oboje živjeli u određenom razdoblju svog života. Dopisuju se više od dvije godine, koliko ih i dijeli vremenska razlika!, navodi se u najavi događaja. 

Romantična komedija “Odmor” snimljena 2006. godine u kojoj su glavne zvijezde holivudske dive Kejt Vinslet i Kameron Dijaz, kao i britanski glumac Džud Lo biće prikazana posljednjeg dana revije.

"Radnja filma je vrlo neobična, zapravo dvije žene Britanka Ajris i Amerikanka Amanda međusobno mijenjaju kuće, na neko vrijeme, kako bi promijenile i način života. Spletom okolnosti, obije se zaljube i pronalaze ljubav u svijetu one druge. Film je naišao na različite kritike, a uglavnom su hvalili njegov vizuelni estetski dizajn i glumačke nastupe", navode iz KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније