Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Влатко Симуновић / ТВЦГ

02. 12. 2022. 07:55 >> 07:53

DEUS - OTVORENA IZLOŽBA

Slike Dragana Karadžića diraju u san svijeta

Izložba akademika Dragana Karadžića “Slike, crteži, akvareli 2012 - 2022” otvorena je sinoć u Modernoj galeriji. To je prvi program jubilarnog tridesetog izdanja manifestacije Decembarska umjetnička scena koju organizuje Glavni grad Podgorica.

Izložba slika, akvarela i crteža istaknutog kulturnog stvaraoca Dragana Karadžića svojevrsna je reprospektiva njegovog stvaralaštva u minulih deset godina. Predstavio je 95 radova povezanih kružnim filozofskim i likovnim zakonitostima koje su ga odavno učinile jedinstvenom figurom savremene likovne scene u Crnoj Gori. Otvaranjem izložbe označen je početak jubilarnog tridesetog izdanja manifestacije Decembarska umjetička scena u Podgorici.

Otvarajući izložbu djela Dragana Karadžića, kustoskinja i teoretičarka umjetnosti Selma Đečević podsjetila je na Rilkeov stav da je pjesma postojanje. Kako kaže, to prošireno stanovište o pojmu pjevanja autentično je sadržano u knjizi slika Dragana Karadžića koje diraju u san svijeta.

Izložba radova Dragana Karadžića propraćena je luksuznim katalogom sa tekstovima akademika Pavla Goranovića i Selme Đečević. Izdavači su JU Muzeji i galerije Podgorice i CANU. Postavka će publici biti dostupna naredna tri mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније