Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

25. 09. 2022. 16:25 >> 16:22

DžADA FILM FEST

Filmu "Silent land" dvije nagrade

Nagrade za najbolji debitantski film i najbolji debitant režiser na sedmom izdanju Džada film festa pripale su filmu "Silent land" poljske rediteljke Agnjeske Žulevske.

Kako navode organizatori festivala, tročlani žiri kojeg čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević i glumica Nada Vukčević donijeli su jednoglasnu odluku da obije nagrade pripadnu poljskoj rediteljki Agnjeski Žulecskoj i njenom filmu "Silent land".

Milinković je kazao da su svi filmovi u takmičarskom dijelu bili izvrsni, ali da se ovaj nekako izdvojio od ostalih. Kako rediteljka nije mogla da prisustvuje uručenju nagrade, video linkom se obratila publici i zahvalila žiriju što je njen autorski film pobijedio.

Kako je dodala, film "Silent land" priča je o tome kako zatvaramo oči pred bolom drugih i o tome kako đelić nepažnje može da vam promijeni život iz korijena.

Nagradni fond u iznosu od 2.000 eura je obezbijedila Univrsal Capital banka, a u njeno ime obratila se Jelena Đurović i kazala kako je bilo zadovoljstvo biti prijatelj ovog projekta koji je sada već tradicionalno postao kultni filmski festival u Crnoj Gori.

"Imamo dužnost i odgovornost aktivno učestvovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uslova života, a podrškom Džada film festivalu podržavamo dalji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim", kazala je Đurović. 

Uručenjem nagrada je završen takmičarski dio festivala, a pred nama je i zadnji dan festivala Džada Junior posvećen najmlađima, koji će se održati u Đečijem parku preko puta Kliničkog centra Crne Gore, a biće prikazan film "Encanto".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније