Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

17. 05. 2022. 13:54 >> 13:52

U ČETVRTAK I PETAK

Komedija "Boing - boing" u Nikšićkom pozorištu

Komedija "Boing – boing”, rađena u produkciji Nikšićkog pozorišta, biće premijerno izvedena na matičnoj sceni, u četvrtak, 19. maja u 20 časova, dok je repriza zakazana za naredni dan u istom terminu.

Predstavu je po tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimi Ivane Ristić.

U predstavi igraju: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević Bulatović i Nikola Vasiljević.

Kako navode u saopštenju iz Nikšićkog pozorišta, riječ je o klasičnom francuskom vodvilju koji je imao oko 200 premijera, a rađeni su i scenariji za četiri igrana filma. Radi se o jednom od najizvođenijih francuskih komada svih vremena, a prve postavke Kamoletijevog komada, u Londonu i Parizu, igrane su 20 godina.

"Neko će sa pravom reći da pozorište treba da postavlja velika pitanja, otvara važne teme i komunicira sa sadašnjošću. Cilj je uvijek otkrivanje neke istine. Međutim, nije uvijek potrebno da pitanja koja otvaramo budu filozofska ili od kosmičkog značaja. Nekad je sasvim dovoljno podsjetiti na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne. Čovjek ide u pozorište, jer mu je potrebna ta iluzija, mogućnost boljeg svijeta. Život je već sam po sebi dovoljno težak i komplikovan. Dok čovječanstvo u ovom trenutku možda ide ka svojoj propasti, zaboravljajući koliko je sve prolazno i promjenljivo, poslije svega što smo prošli u posljednje vrijeme, čovjeka je potrebno podsjetiti da se smije, da se igra i raduje. Da se vrati sebi. Ako nisam isuviše pretenciozan, nadam se da će ova predstava publiku podsjetiti na to da život, kakav takav, ima smisla”, napisao je reditelj Rastislav Ćopić.

Predstava je dio majskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније