Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj. [ Klix ]

29. 03. 2022. 07:25 >> 07:27
1

THE ARTIST IS PRESENT

Marina Abramović ponavlja performans kako bi pomogla Ukrajini

Marina Abramović će ponoviti svoj legendarni performans "The Artist Is Present" i novac donirati Ukrajini.

Hiljade ljudi su 2010. godine pohrlili u Muzej savremene umjetnosti (MOMA) u Njujorku kako bi sjedjeli prekoputa slavne umjetnice. Ona će sada ponoviti ovaj performans u želji da pomogne Ukrajini koja je pod ruskom invazijom.

"Radi se o opstajanju čovječanstva i mogućnosti izbijanja trećeg svjetskog rata u kojem će se koristiti nuklearno oružje. Svi moramo pomoći, a ja to činim kroz svoju umjetnost", kazala je Abramović.

Performans će ponoviti u galeriji Sean Kelly u blizini Empire State Buildinga. Planira da prodai drvene stolice, a aukcija je otvorena do petka.

Pobjednici aukcije će 16. aprila moći da sjede prekoputa nje i da se fotografišu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније