Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.Bu. [ Klix.ba ]

24. 10. 2024. 12:02 >> 12:02
Čitaj mi:

ODUŠEVIO KRITIČARE

Objavljen je trejler za film koji nazivaju novim Kumom 

Skoro četiri sata dug film koji su već označili kao remek-djelo slično "Kumu" dobio je prvi trejler. Riječ je o "The Brutalistu" sa Ejdrijenom Brodijem u glavnoj ulozi.

                           

Film je predstavljen na Venecijanskom filmskom festivalu u septembru, a dobio je 13-minutne ovacije.

U režiji Brejda Korbeta, film istražuje život Lászlóa Totha (Ejdrijen Brodi), jevrejskog arhitekte mađarskog porijekla koji je preživio holokaust i nakon što je emigrirao u SAD sa svojom suprugom (Felisiti Džouns) se susrijeće sa misterioznim Herisonom Lijem Van Burenom (Gaj Pirs ), koji mijenja tok njegovog života.

Korbet koji je prethodno radio na "The Childhood of a Leader" i "Vox Lux", proveo je sedam godina praveći 215 minuta dug film, koji je snimljen u 70 mm kako bi "odrazio iskustva širokog ekrana iz okruženja iz 1950-ih". Napisao je film zajedno s rediteljkom Monom Fastvuld.

Nakon prve projekcije filma, kritičari nisu imali dovoljno superlativa za film koji je dobio jednoglasne pohvale i upoređivan je s nekim od najcjenjenijih holivudskih filmova svih vremena.

Novinar Dijego Andaluz rekao je da je film na nivou "Kuma" Frensisa Forda Kopole, "Once Upon a Time in America" Serđa Leonea i filma "There Will Be Blood" Pola Tomasa Andersona, nazvavši ga "vizionarskim američkim epom koji definiše eru".

Govoreći o filmu, Yasmin Kandil napisala je: "Zapanjujuće kinematografsko dostignuće i ono koje se čini tako rijetko viđenim u modernom dobu".

Kritičar Ben Rolph nazvao je film "gotovim remek-djelom koje nadilazi modernu kinematografiju", dodajući: "Samo početna scena je izvan ovog svijeta sjajna, uvlači vas u uznemireni, ali briljantan um Toth Lászlóa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније