Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J. [ N1 ]

18. 10. 2024. 07:39 >> 07:39
Čitaj mi:

u godini bez izdavanja blokbastera

Tvorac filmova o Džejmsu Bondu prijavio pad profita

Eon Productions, sa sjedištem u Pinewood Studios u blizini Londona, prijavio je smanjenje dobiti prije oporezivanja za prve tri četvrtine u 2023. godini.

Profit tvorca filmova o Džejmsu Bondu pao je za tri četvrtine prošle godine jer je prošlo godinu dana bez novog izdanja blokbastera u više milijardi dolara vrijednoj franšizi 007.

Eon Productions prijavio je prošle godine profit prije oporezivanja od 224.985 funti što je znatno manje u poređenju sa 900.879 funti koje je kompanija pod kontrolom Barbare Brokoli i Majkla G Vilsona prijavila 2022.

Eon tek treba da imenuje nasljednika Danijela Krejga kao Džejmsa Bonda. Krejg se posljednji put pojavio kao Bond u filmu „Nije vrijeme za umiranje“ iz 2021. godine, a franšiza se suočava sa trećom najdužom pauzom između filmskih izdanja u svojoj 62-godišnjoj istoriji.

Uprkos padu profita, Brokoli i Vilson su kući odnijeli 3,7 miliona funti naknade, a kompanija im je isplatila i dividendu od 600.000 funti, a direktori su rezultate opisali kao „više nego zadovoljavajuće“.

Eon Productions je zaradio 2,3 miliona funti profita nakon oporezivanja zahvaljujući poreskom kreditu od 2,1 miliona funti. Prihodi kompanije porasli su za zdravih 40 odsto na godišnjem nivou, sa 15,8 miliona funti na 22 miliona funti, zahvaljujući drugim proizvodnim i komercijalnim preduzećima, uključujući „značajan ugovor o trgovanju dogovorenim 2017. godine“.

Međutim, obim prihoda blijedi u poređenju sa njegovim učinkom kada se objavi neki od Bondovih filmova. Prihodi su dostigli 234 miliona funti u 2021. kada je objavljen „Nije vrijeme za umiranje“.

Eon je takođe producirao filmove kao što su Filmske zvijezde ne umiru u Liverpulu (2017) i Til (2022), dok su njegove pozorišne produkcije uključivale Chitti Chitti Bang Bang, Otelo i Magbet.

Direktori smatraju da su rezultati grupe za ovu godinu u skladu sa očekivanjima sa kontinuiranim prihodima ostvarenim od filmova grupe, prenosi Guardian.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније