Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P. R.

08. 10. 2024. 13:16 >> 13:30
Čitaj mi:

PRVI PUT U ISTORIJI NAŠE KINEMATOGRAFIJE

"Planeta 7693" u bioskopima širom Crne Gore

Novo dugometražno ostvarenje reditelja Gojka Berkuljana "Planeta 7693", prvi put u istoriji savremene crnogorske kinematografije, film domaćeg autora imaće premijerne i bioskopske projekcije širom Crne Gore, zahvaljujući aktivnostima Mreže kinoprikazivača Crne Gore (MKCG).

Tako će "Planeta 7693", uporedo sa podgoričkim Sinepleksom, od 10. do 30. oktobra biti prikazana i u još deset crnogorskih opština.

"Film će moći da pogleda i publika u Pljevljima, Beranama, Mojkovcu, Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru, Tivtu, Baru, Herceg Novom i Plavu. Osim Plava, u pitanju su gradovi u kojima je Filmski centar Crne Gore, u partnerstu sa Ministarstvom kulture i medija, završio ili započeo proces digitalizacije bioskopskih sala", navode iz Mreže kinoprikazivača Crne Gore.

Prikazivanje filma "Planeta 7693" druga je aktivnost Mreže kinoprikazivača Crne Gore, nakon uspješno realizovane Revije dokumentarnog filma.

Predsjednicu Mreže Anu Lazarević posebno raduje što će publika u većem dijelu Crne Gore moći da gleda film istovremeno kada i svi oni koji žive u glavnom gradu, kao i u regionu.

"Jedan od glavnih ciljeva Mreže je da se domaći film učini vidljivijim, i da se pokrenu inicijative za razvoj nove publike i povećanje gledanost domaćih flmova u bioskopima. Film 'Planeta 7693' idealna je prilika za to. Radi se o kvalitetnom ostvarenju, našeg talentovanog i afirmisanog reditelja Gojka Berkuljana, a tematika filma je takva da zaista može da komunicira sa različitom publikom – kako sa djecom, tako i sa tinejdžerima i odraslima", ocijenila je Lazarević.

U fokusu radnje ostvarenja "Planeta 7693" je devetogodišnji Luka, koji živi sa sestrom i roditeljima u veoma zanimljivom komšiluku na periferiji grada.

"Tokom jednog vrelog ljeta, njihovu idiličnu i veselu porodicu potresa događaj koji potpuno narušava međusobne odnose i dovodi do konfliktnih situacija u kojima Luka ne uspijeva da se snađe. Roditelji se udaljavaju jedno od drugog, sestra Sandra se ne uklapa u svoje tinejdžersko društvo, a Luka ostaje usamljen i zabrinut. Izlaz iz svih problema traži u svojoj mašti. U zgradi starog gradskog hotela, gdje često uvježbava svoje 'supermoći', sreće misterioznu devojčicu koja dolazi iz druge dimenzije i predstavlja se kao serijski broj 7693" – navodi se u sinopsisu.

Uloge u filmu tumače: Ilija Pejaković, Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Mara Rakčević, Hana Ivanišević, Dejan Đonović...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније