Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J. [ Index.hr ]

16. 07. 2024. 17:43 >> 17:43

čuveni glumac

Entoni Hopkins žali što je glumio u dva filmska ostvarenja

Nastavci filmova su često zahtjevni. Iako izgledaju kao dobre ideje, ne ispadnu uvijek tako, već završe kao lijenje ponovno zamišljanje originala. Oni su važni za Holivud jer mogu da prošire filmove u franšize i ponekad su odlični, ali ima više neuspjeha nego priča o uspjehu. Čak ni najpoznatija imena poput Entonija Hopkinsa nisu imuna na loše nastavke.

Kritički hvaljeni film Kada jaganjci utihnu izašao je 1991. godine. Reditelj Džonatan Deme je postigao mnogo sa ovim filmom. Uzbudljiva detektivska priča je podignuta na novi nivo i Klarisa Starling (Džodi Foster) se konsultuje sa serijskim ubicom kako bi prodrla u um čovjeka koga je pokušavala da uhvati, prenosi Index.

Foster je sjajna i Demeova režija je inspirativna. Međutim, jedno od najupječatljivijih ostvarenja filma je izvođenje Entonija Hopkinsa kao kanibalističkog serijskog ubice Hanibala Lektora. Iako Hanibalovi nastavci nijesu bili loši, nisu mogli da pariraju popularnosti i pohvalama originala.

Publika širom svijeta obožavala je film, a filmska industrija je prepoznala njegovu popularnost. Kada jaganjci utihnu osvojili su nekoliko Oskara, uključujući za najbolju glumicu, za najbolji scenario, za najbolju režiju i najboljeg glumca za briljantnu ulogu Entonija Hopkinsa kao Lektora.

Kada je tako složen film stekao izuzetnu popularnost i uspjeh, producentske kuće su sa nestrpljenjem prihvatile ideju o nastavku. Hanibal Lektor je bio sporedan lik u originalu, i još je imao mnogo slojeva za istraživanje, pa su napisani scenariji koji su ih istraživali. Iako u teoriji zvuči kao dobra ideja i iako nastavci sa Hanibalom nisu bili loši, nisu mogli da dostignu popularnost i pohvale originala, piše Far Out Magazine.

Hopkins se složio i priznao da mu je žao što je prihvatio uloge u Hanibalu i Crvenom zmaju – nastavcima Kad jaganjci utihnu. Takođe je napomenuo da više ne želi da igra Hanibala Lektora.

„Igrao sam Hanibala jednom, ali sam pogriješio kada sam pokušao još dva puta. Kad jaganjci utihnu je bilo dobro. Bio je to dobar film. Ali ne želim više da igram Hanibala. Dosta s tim“, otkrio je glumac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније