Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 06. 2024. 12:16 >> 12:17
Čitaj mi:

"TRENUTAK SNA"

Film o braći Jelićima i Yu grupi u bioskopima širom Crne Gore

Film Darka Lungulova „YU Grupa – Trenutak sna” biće prikazan u bioskopima u devet gradova Crne Gore.

Podsjetimo, "Yu grupa- Trenutak sna" prikazan je na Underhill festivalu u Podgorici.

Bioskopsko prikazivanje filma trajaće do 4. jula i to u Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Bijelom Polju.

„Yu Grupa - Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživjela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici.

Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom 40-ih godina prošlog vijeka. 

U ovaj jedinstven film, sniman sedam godina, a montiran duže od dvije godine, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje.

U filmu učestvuju Žika Jelić, Dragi Jelić, Rade Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević - Žule, Peca Popović i Siniša Škarica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније