Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

K. J. [ Beta ]

25. 05. 2024. 20:55 >> 20:45
Čitaj mi:

KANSKI FESTIVAL

Zlatna palma za film Anora, američkog reditelja Šona Bejkera 

Američki reditelj Šon Bejker (Sean Baker) osvojio je večeras Zlatnu palmu, glavnu nagradu 77. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu za film "Anora".

 

Radi se o trileru čija je radnja smještena u siromašnim četvrtima Njujorka i luksuznim vilama ruskih oligarha. Na festivalu je ocijenjeno da taj film oživljava američku nezavisnu kinematografiju.

"Ovaj film je veličanstven, pun humanosti... Slama nam srca", rekla je predsjednica žirija Greta Gervig (Gerwig), rediteljka blokbastera "Barbi".

Ove godine je u konkurenciji za Zlatnu palmu bila 22 ostvarenja, među kojima i "Megalopolis", slavnog reditelja Frensisa Forda Kopole (Francis Coppola) i "Emilija Peres" reditelja Žaka Odijara (Jacques Audiard).

Meril Strip (74) je prvog dana festivala, 14. maja dobila počasnu Zlatnu palmu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније