Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

K. J.

07. 12. 2023. 14:05 >> 14:07

NIKŠIĆKO POZORIŠTE

Predstava „Pluća” u subotu u Petrovcu

Predstava „Pluća”, iz najnovije produkcije Nikšićkog pozorišta, biće izvedena u sklopu Međufestivalskog pozorišnog programa JU „Grad teatra” Budva u subotu, u 20 sati na sceni Spomen doma „Crvena komuna” u Petrovcu.

Kako piše u saopštenju, ovaj poznati tekst savremenog engleskog dramskog pisca Dankana Mekmilana, čiju režiju potpisuje Andrej Nosov, nakon veoma uspješnih izvođenja u Nikšiću, ovoga puta će pred budvanskom publikom interpretirati glumci Maja Stojanović i Stevan Vuković.

„Želio sam da publika ima osjecaj kao da prisluškuje veoma ličan razgovor između dvoje obzirnih, obrazovanih ljudi srednje klase koji se bore da urade pravu stvar. Želio sam da napišem komad koji je dramski aktivan ali u kojem priča nije uslovljena tajnom ili lažima. Za mene je ovaj komad donošenje odluka uživo. Nema tajni, sve se izliva iz njih dvoje, necenzurisano, impulsivno i sirovo” , naveo je Dankan Mekmilan prilikom premijernog izvođena drame u Studio Theatre u Vašingtonu 2011. godine.

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније