Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Бета [ R.B. ]

06. 12. 2023. 22:47 >> 22:47

ODOBREN NOVI UGOVOR

Holivudski glumci ratifikovali sporazum kojim se okončava štrajk

Holivudski glumci ratifikovali su sporazum sa studijima kojim se okončava višemjesečni štrajk koji je poremetio filmsku industriju, objavili su sinoć sindikati.

Sindikat SAG-AFTRA naveo je da je 78 odsto članova koji su glasali odobrilo novi višegodišnji ugovor.

"Ovo je zlatno doba za SAG-AFTRA i naš sindikat nikad nije bio toliko moćan, rekla je predsjednica sindikata Fran Drešer u saopštenju.

Sporazum predviđa za glumce iznos od više od milijardu dolara nadokande i doprinosa kao i zaštitu od upotrebe vještačke inteligencije od strane studija, naveo je sindikat.

Savez filmskih i televizijskih producenata (AMPTP) koji predstavlja Netfliks, Volt Dizni i druge studije pozdravio je ratifikaciju ugovora.

"Sa ovim glasanjem industrija i njeni zaposleni će moći da se vrate punom snagom", naveo je Savez.

Sindikat je precizirao da je glasalo 38 odsto njegovih članova.

Sporazum između sindikata SAG-AFTRA i holivudskih studija, da se okonča štrajk dug 118 dana, postignut je prošlog mjeseca i glumci su se već vratili na posao i prije nego što je bio ratifikovan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније