Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

15. 12. 2019. 21:23 >> 21:32

FILM "MAGIČNI KLJUČ"

Iskorak u žanru dječijih filmova u Crnoj Gori

Završen je film "Magični ključ" u produkciji Radio i televizije Crne Gore (RTCG). Televizijska bajka je nastala po tekstu Dragane Kršenković - Brković, u režiji Draška Đurovića. Riječ je o iskoraku u žanru dječijih filmova u Crnoj Gori, smatra Đurović i projektu na koji će Javni servis biti ponosan.

"Magični ključ" je priča koja propituje šta smo spremni da učinimo da bismo ostvarili vječni san o besmrtnosti. Bajka u kojoj ćemo vidjeti odnos likova prema ljubavi, poštovanju, odanosti. Likova, ali i nas samih.

"Istovremeno je je i poziv na jednu veliku avanturu, onamami da se zakorači u jedan svet koji je drugačiji, koji izmešta iz ovog našeg, svakidašnjeg okruženja, ona traži od vas kao gledaoca da prosto nađete odgovor koji nudi sama priča, ali koji takođe su skriveni u samom tkivu", kaže Dragana Kršenković - Brković.

Reditelj Draško Đurović kaže da je “Magični ključ” najambiciozniji crnogorski dječiji film svih vremena.

"Ima dosta veliku ekipu glumaca, specijalne efekte, odličnu scenografiju, dobar kostim i nekoliko fantastičnih predjela na kojima se to snimalo jer u Crnoj Gori uglavnom imamo divne predjele, ali ne ubacujemo priče, mitove, legende u te predjele i onda to ostaje samo kao opskurni plakat", naveo je Đurović.

Film je sniman na Skadarskom jezeru, Lipskoj pećini, vinogradu “Plantaža”, Biogradskoj gori. Đurović ističe da filmove za djecu nije lako snimiti, jer moraju biti ispunjena tri elementa.

"Prvi je taj neki akcioni, avanturistički koji morate da biste zadovoljili njihovu pažnju, njihovu radoznalost, drugi je taj emotivni dio da se oni vezuju za tu priču i biće vezani sigurno jer je to uvijek ona čuvena podjela na dobre i loše momke i treći dio je ovaj koji se tiče vizuelizacije i edukacije, vaspitavanja, šta zapravo, zašto mi to gledamo, zašto mi to treba", kaže Đurović.

Film "Magični ključ" bi trebalo da bude prikazan na TVCG tokom novogodišnjih praznika, a onda i u bioskopima u Crnoj Gori i regionu.

Petra Božović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније