Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Libertas ]

23. 10. 2024. 20:43 >> 20:43

viši sud

Koprivice i Vukotić poslati u Spuž

Odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše, Nikšićanin Strahinja Koprivica i članovi, navodno, njegove kriminalne grupe koja se sumnjiči za šverc cigareta i droge, Marinko Koprivica i Nikola Vukotić, sprovedeni su večeras u spuški pritvor.

Sudija Mugoša im je pritvor do 30 dana odredila nakon saslušanja.

Osim Koprivice, sina dugogodišnjeg policijskog funkcionera u penziji Duška Koprivice, Marinka Koprivice i Vukotića, prije dva dana je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšen i Blažo Đurković.

Đurković, međutim, nije privođen na večerašnje saslušanje.

Libertasu iz SDT-a nije odgovoreno da li su tačne nezvanične informacije da Đurković sa njima pregovara da bude svjedok saradnik u postupku protiv, navodno, kriminalne grupe Strahinje Koprivice.

Tužiteljka Ivana Petrušić-Vukašević, koja je potpisala nalog za hapšenje, naredbom o sprovođenju istrage obuhvatila je i visokopozicioniranog pripadnika kriminalnog škaljarskog klana, Igora Krstovića, koji je u pritvoru odranije u okviru drugog predmeta.

Kao i njegovi, navodno, saučesnici u kriminalnim poslovima, i Krstović je juče pred tužiteljkom Petrušić-Vukašević negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret - da je sa Strahinjom Koprivicom i Đurkovićem švercovao drogu.

Strahinji Koprivici se na teret stavlja i nedozvoljena trgovina, a sumnjiči se i da je sa Marinkom Koprivicom krijumčario cigarete.

Policija je pretresla stanove i druge prostorije koje osumnjičeni koriste u Nikšiću i Podgorici i, saopšteno je ranije iz tužilaštva, pronašla predmete važne za postupak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније