Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić, M.V., A.B. [ Portal RTCG ]

21. 10. 2024. 19:43 >> 07:58
1
Čitaj mi:

ZAVRŠENA SASLUŠANJA

Uhapšen sin bivšeg funkcionera policije: Provjeravaće i porijeklo imovine

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uhapsilo je jutros četiri osobe u Nikšiću, u novoj akciji protiv organizovanog kriminala. Kako javlja reporter TVCG oko 19 sati i 20 minuta završena su njihova saslušanja u SPO.

Podsjetimo, među uhapšenima je i Strahinja Koprivica, sin nekadašnjeg visokog policijskog službenika Duška Koprivice, potvrđeno je Portalu RTCG.

 

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima su i Blažo Đurković, Nikola Vukotić, Marinko Koprivica i Strahinja Koprivica. 

Istragom je obuhvaćen i Igor Krstović, koji je već u zatvoru.

Ono što je sigurno, kako je za TVCG kazao izvor blizak istrazi, jeste da one koji su već procesuirani, čeka finansijska istraga odnosno provjera porijekla imovine. Sav fokus će, kako je kazao izvor, sada biti usmjeren na taj postupak.

Protiv osumnjičenih je SDT podnio krivičnu prijavu, zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Takođe, protiv Koprivice, Krstovića, koji je u pritvoru u UIKS-u i Đurkovića podnijete su prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Saopšteno je i da se Strahinja Koprivica i Marinko Koprivica terete za krijumčarenje.

Policija je pretresla stanove i druge prostorije koje osumnjičeni koriste.

"Svim korisnicima koji prenose ili preuzimaju objavijenu informaciju o predmetima u kojima su lica prijavljena, osumnjičena, okrivljena ili optužena za krivična djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", ukazuje se na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom Crne Gore i Zakonikom o krivičnom postupku - da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica za krivično djelo ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda", kazali su iz SDT-a.

Koprivica od ranije poznat policiji

Podsjetimo, privođenja su počela oko 13.30 sati, javio je ranije reporter TVCG.  Ime Strahinje Koprivice godinama puni novinske stupce crne hronike.  

Još 2018. godine, Strahinja Koprivica saslušan je u svojstvu građanina u istrazi protiv tri grupe koje su, prema tada sumnjama Specijalnog tužilaštva, predvodili Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović.

Osim Strahinje Koprivice, iskaz je pred tužiocem dao i njegov otac Duško, koji je dugogodišnji oficir Uprave policije, a čije ime se našlo na spisku za likvidaciju. Navodno, na spisku su bili i dugogodišnji oficiri ANB-a, Zoran Lazović i Duško Golubović. 
 
Tužilaštvo je tvrdilo da kao ključni dokaz ima priznanje zaštićenog svjedoka kodnog imena Jadranko Jonski, koji je u nekoliko svjedočenja u Višem sudu video-linkom predočio saznanja o djelovanju petnaestočlane grupe čiji je član bio.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније