Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J. [ Dan ]

11. 10. 2024. 14:00 >> 13:55
5

Knežević

"Pritisak na mene vršen po naredbi Katnića po nalogu Đukanovića" 

Biznismen Duško Knežević danas je pred podgoričkim Višim sudom kazao da je pritisak na njega i njegovo poslovanje vršen po naredbi sada bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića po nalogu Mila Đukanovića.

On je to saopštio na ročištu u kojem mu se sudi po predmetu "Global Karbon". Na pitanje predsjednika vijeća, sudije Igora Đuričkovića, kakvog je imovnog stanja, Knežević je odgovorio da je sada nikakvog imovnog stanja.

Knežević je, iznoseći odbranu, prokomentarisao političku situaciju koja je bila tokom 2017.

"Ko je potpisao optužnicu" pitao je Knežević, nakon čega je od sudije Đuričkovića dobio prvo upozorenje.

Zatim je tokom ročišta opomenut više puta.

"Ne možete ništa tužioca da pitate. Imate kod sebe optužnicu", pojasnio mu je sudija pravila postupka.

Knežević je na to kazao da nije on jazavac pred sudom.

"Nisam razumio optužnicu. Izjašnjavam se da nijesam kriv. Pitajte tužiteljku je li njoj jasno. Ovo što je navedeno u optužnici u vezi “karbon” kredita, to su redovne transakcije koje oni predstavljaju kao kriminalne. Inicijalna kapisla za moj progon je bilo otvaranje afere koverta u januaru 2019. godine. Vi sudija ignorišete moju političku borbu", rekao je Knežević.

Sudija ga je upozorio da su dužni da se kreću u granicama optužnice.

"Znam kako je Đorđe Đurđić postao svjedok satadnik. Optužbe protiv mene su neosnovane. To je po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Sve optužbe protiv mene su izmišljene. To je bila smišljena igra. Svake godine je eksterni revizor “IBM” banke vršio reviziju i ništa sporno nije našao, nije bilo nezakonitih radnji. U oktobru 2017. godine vodio sam razgovor u kancelariji kod Katnića, kada je tražio od mene da kažem da su 200.000 dolara, moji vozači, na šalteru banke konvertovali u eure, za potrebe Demokratskog fronta. Rekao je da će sve kontrole protiv mene biti obustavljene. A ako ne prihvatim, znaš šta slijedi, tako mi je rekao Katnić", naveo je Knežević.

Istakao je da mu je Katnić zaprijetio da će mu blokirati svu imovinu, ovdje i u inostranstvu, te da on kao glavni specijalni tužilac ima tu mogućnost.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније