Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić, TVCG

10. 10. 2024. 20:03 >> 20:16
Čitaj mi:

POSTUPAK PROTIV BOŽOVIĆA I GRUPE

Đukanović: MUP koristi privremeno oduzeta vozila

U Višem sudu danas je počela kontrola optužnice protiv Ljuba Milovića, Mila Božovića, Petra Lazovića i ostalih okrivljenih koji se, između ostalog, terete za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca. Rasprava je trajala 12 sati.

Na kontrolu optužnice u Viši sud stigli su danas Milo Božović, Petar Lazović i još jedanaest okrivljenih iz UIKS-a te dvojica sa slobode.

Da treba da im se sudi, ocjenjuje tužilac Jovan Vukotić dok je odbrana drugačijeg stava - pribavljanje komunikacija sa skaja, nazivaju ribolovačkom ekspedicijom, a takav materijal operativnim podacima.

“Odbrana je tražila naravno izuzimanje svih skaj komunikacija kao apsolutno nedopustiv dokaz, to u suštini uopšte nije dokaz nego jedna operativna informacija koja ne može da egzistira u predmetu”, kaže advokat Dragoljub Đukanović.

Ne egzistiraju u garažama ni vozila nekih od okrivljenih koja su im privremeno oduzeta. To nije sporno, već to što kaže Đukanović te automobile sada koristi policija.

“Ono što je mene zapanjilo umjesto da ta vozila budu tamo gdje treba da budu tj. da se čuvaju i da budu na mjestu gdje su vidljiva i dostupna, ta vozila su od strane MUP-a uzeta i koriste se danas od strane MUP-a. Za mene je to totalno bezakonje jedno otimanje tih vozila”, kaže advokat Đukanović.

Današnje ročište počelo je negodovanjem odbrane zbog toga što je SDT, kako tvrde, samo dva dana prije ročišta, predalo sudu CD sa izdvojenim komunikacijama zbog čega navodno, nijesu imali vremena da se upoznaju s njegovim sadržajem.

Mada je Vukotić poručio da su kompletni dokazi duže od godinu u sudu, odbrana je zbog svega, tražila izuzeće postupajućeg i glavnog specijalnog tužioca.

Tačku na sve, stavila je sutkinja Vesna Kovačević, odbijanjem zahtjeva advokata i riječima da više neće dozvoliti opstrukcije ni odbrane, ni tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније