Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P. R. [ CDM.me ]

08. 10. 2024. 15:39 >> 15:37
Čitaj mi:

OBAVIJESTIĆE JAVNOST

VDT ocjenjuje da li će formirati predmet o izjavi Popovića

Ukoliko Više državno tužilaštvo u Podgorici ocijeni da je potrebno formirati predmet povodom izjave profesora Milana Popovića javnost će biti blagovremeno obaviještena.

To proizilazi iz odgovora VDT-a na pitanje CdM-a da li će ovo tužilaštvo pokrenuti postupak zbog nedavne izjave Popovića da će ukoliko se DPS vrati na vlast izbiti građanski rat u Crnoj Gori.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u okviru svoje nadležnosti prati i ocjenjuje da li u izjavama, kao i radnjama bilo kojeg lica postoje bitna obilježja krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, tako da ukoliko ocijeni da je potrebno formirati predmet povodom bilo kojeg slučaja, javnost će biti blagovremeno obaviještena", kazala je kratko CdM-u rukovoditeljka i portparolka VDT Podgorica Lepa Medenica.

Popović je preksinoć u emisiji na TV Vijesti između ostalog rekao da će ukoliko se DPS i vrati na vlast: "To značiti povećanje vjerovatnoće izbijanja unutrašnjeg nasilja većih razmjera, povećanu agresivnost mafiokratije, povećanu vjerovatnoću građanskog rata u Crnoj Gori. Pogotovo kada vidimo da je u Gazi i Ukrajini stanje takvo kakvo je".

Popović je savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice.

Komentarišući izjavu Popovića Koprivica je Anteni M rekao "da nije gledao emisiju", ali da je siguran da od Popovića "nije mogla doći niti jedna misao koja bi mogla biti shvaćena kao destruktivna po Crnu Goru", ali i da je siguran "da niko ne može doći u situaciju da isprovocira bilo kakvu nestabilnost, ma kakva politička želja ili plan da stoji iza takve namjere".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније