Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

03. 10. 2024. 11:30 >> 11:40
Čitaj mi:

odt

Ulcinj: Dobio godinu dana zatvora zbog smrti ronioca

Ulcinjanin U. A. (30) osuđen je na godinu dana zatvora jer je 10. maja prošle godine propelerom i trupom plovila nanio teške tjelesne povrede roniocu iz Sutomora, usljed kojih je mladić preminuo. Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Kroma Artan donio je presudu kojom je optuženog oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Naime, optuženom je stavljeno na teret da je u neposrednoj blizini rta Đerane u Ulcinju, upravljajući plovilom, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio brodski saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo oštećenog S.A. iz Sutomora, iako je bio svjestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima i da tako može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo oštećenog, ali je olako držao da do posledice neće doći, ili da će je spriječiti, ostvario kontakt sa tijelom oštećenog, kojom prilikom je oštećeni zadobio povrede, usljed kojih je preminuo, istakli su iz Osnovnog suda u Ulcinju. 

"Odlučujući o kazni za optuženog, sud je cijenio sve okolnosti iz čl.42 Krivičnog zakonika Crne Gore (olakšavajuće i otežavajuće okolnosti), pa je na strani optuženog od olakšavajućih okolnosti cijenio njegovu raniju neosuđivanost, kao i doprinos oštećenog, imajući u vidu da oštećeni za vrijeme ronjenja po vodenoj površini nije imao balon namijenjen za obilježavanje pozicije, dok otežavajućih okolnosti nije bilo. Sud je cijeneći navedene okolnosti, kao i stepen krivice osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine smatrajući da će se tako odmjerenom kaznom u cjelosti postići, u okviru opšte svrhe krivičnih sankcija iz čl. 4 Krivičnog zakonika Crne Gore, i svrha kažanjavanja čiji je cilj sprečavanje počinioca da čini krivična djela i uticanje na njega da ubuduće ne čini krivična djela, uticanje na druge da ne čine krivična djela, izražavanje društvene osude za krivično djelo i obaveze poštovanja zakona, kao i jačanje morala i uticaj na razvijanje društvene odgovornosti iz čl.32 Krivičnog zakonika Crne Gore", ističu iz ulcinjskog ODT-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније