Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./M.T.

14. 08. 2024. 16:31 >> 16:42
1

POLICIJA

Krivična prijava i protiv Tamare Zvicer: Gradili bez dozvole

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih  istraga podnijeli su tri krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri fizička i jednog pravnog lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje. Prijavljeni su Tamara Zvicer, supruga optuženog vođe "kavačkog klana", Radoja Zvicera, Krsto Maroš i Aleksandar Savić, saznaje naš portal.

"Naime, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica “Trpeza” doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele. Nakon izvršenog krivičnog djela i pored izdate mjere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023.godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni su nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici. Prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dvije parcele su o kulturi šuma, a preostale dvije parcele su namijenjene za gradnju naselja", piše u policijskom saopštenju. 

Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nijesu imali, tvrdi se u saopštenju. 

"Dva procesuirana lica se u evidencijama Uprave policije vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treće lice identifikovano kao dio njihove kriminalne mreže. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična djela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na cijeloj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima", piše u saopštenju. 

Podsjetimo, javnost je za Tamaru Zvicer maltene prvi put čula kad je u Ukrajini pucala na napadače svog muža i tako mu spasila život.

Ta nevjerovatna scena dogodila se 25. maja 2020. godine u Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog "škaljarskog klana" pokušali da likvidiraju Zvicera koji se u Ukrajini skrivao sa porodicom duže vremena.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom. Na ulici se zaustavio "smart" iz koga je istrčalo nekoliko napadača i otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca, Zvicer je pao na zemlju.

Ovaj napad Zvicer sigurno ne bi preživeo da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala, pisao je svojevremeno beogradski "Blic". 

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno, tvrdilo se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније