Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ DaN ]

13. 08. 2024. 17:21 >> 19:23
1
Čitaj mi:

IZ HN

Policajac na optuženičkoj klupi zbog mita od pet eura

Policijski službenik iz Herceg Novog J.N. naći će se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je primio mito u iznosu od pet eura. Sudiće se i okrivljenom R.M., koji se tereti da je policajcu dao mito.

Optužnicu protiv okrivljenih podiglo je Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, a potvrdio ju je tamošnji Osnovni sud. Optuženi policajac tereti se za krivično djelo primanje mita iz čl. 423 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, a R.M. za krivično djelo davanje mita iz čl. 423 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Prema optužnici, policijski službenik J.N. je 21. oktobra 2023.godine, u 17 časova i 38 minuta, na graničnom prelazu Debeli brijeg, kao službeno lice – policijski službenik Uprave policije Crne Gore – Regionalni centar granične policije Jug – Stanice granične policije 1 Herceg Novi, svjestan svoga djela i njegove zabranjenosti, a čije je izvršenje htio, neposredno zahtijevao i primio mito. Kako se navodi u optužnici, obavljajući službene zadatke na kontrolnom punktu za izlazak iz Crne Gore, prilikom nailaska autobusa kojim je upravljao okrivljeni R.M., izašao je iz kontrolnog punkta i došao do autobusa. Od vozača je, kako piše u optužnom aktu, tražio da mu da mito kako bi u najkraćem roku izvršio službenu radnju granične provjere i unosa podataka u elektronske evidencije, koju bi morao izvršiti po službenoj dužnosti.

"Vozač autobusa, takođe optuženi R.M., tada se prestrojio na lijevu saobraćajnu traku, zaobilazeći autobus albanskih registarskih tablica koji je bio ispred njega, a zatim u saobraćajnu dozvolu od autobusa koja se sastoji od tri stranice i koja je bila preklopljena ubacio novčanicu u apoenu od pet eura i istu uz ostala dokumenta potrebna za prelazak državne granice predao okrivljenom policajcu. On je uzeo saobraćajnu dozvolu, otvorio je i iz nje izvadio novčanicu, koju je zadržao za sebe, a zatim izvršio službenu radnju granične provjere i unosa podataka u elektronske evidencije tako što je skenirao dokumenta i ovjerio spisak putnika koji su se nalazili u autobusu, nakon čega je dokumenta vratio okrivljenom R.M.,koji ih je preuzeo i nastavio dalje putovanje prema Republici Hrvatskoj", navodi se u optužnici.

Okrivljeni R.M.je, kako je predočeno u optužnici, policijskom službeniku J.N. dao mito od pet eura iako je znao da je ta radnja zabranjena,

"Naime, prilikom dolaska na granični prelaz vidio je da se ispred njega nalazi autobus albanskih registarskih oznaka i da će se zbog toga duže vremena zadržati na graničnom prelazu, pa je obavio razgovor sa okrivljenim J.N., koji mu je tražio mito kako bi u najkraćem roku izvršio službenu radnju", piše u optužnici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније