Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

22. 07. 2024. 11:02 >> 11:44
Čitaj mi:

ADVOKAT LAZOVIĆA

Piperović podnosi prijavu protiv troje sudija Vrhovnog suda

Advokat uhapšenog bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića, Zoran Piperović, podnijeće krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv članiva Krivičnog vjeća Vrhovnog suda, na čijem je čelu bila Vesna Vučkovic zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Prijava je podnijeta protiv troje sudija. Najavio je prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković.

Piperović tereti sudije Vrhovnog suda da su prilikom odlučivanja o produženju pritvora Lazoviću zloupotrijebili službeni položaj.  

Lazoviću i ranijem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, Vijeće Vrhovnog suda pritvor za još tri mjeseca produžilo je na sjednici 12. jula.

Na konferenciji za medije, Piperović je danas rekao da je ovo nešto što je prevršilo svaku mjeru i vrlo je namjerno urađeno. Kaže da su u sudu počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja na štetu Zorana Lazovića, jer sudije tvrde da su Belivuk i Miljković učinili zlodjela nakon što ih je Lazović pustio u Crnu Goru, ali, kako napominje, to nije tačno, to je bilo prije. 

Piperović je upitao zašto nadležni obmanjuju javnost.

"Ovo što je sada izašlo iz Vrhovnog suda, ne smije više da se desi. Ako se ponovi, treba da zaključaju ustanovu. Zbog ovoga će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković", naglasio je Piperović.

Istakao je da nigdje tužilac Miloš Šoškić nije naveo da je Radoje Zvicer naredio Zoranu Lazoviću šta da radi i dodao da je to navela sudija Ana Vuković i upitao odakle njoj to.

"Ovo radi neko iz politike. Neko ko se nada da će Lazović da umre u pritvoru. Ja vam kažem neće i kažem vam da će da izađe iz pritvora. Ovo je silovanje pravde, ovo je skandal", rekao je Piperović.

On tvrdi da su Belivuk i Miljković bili pod monitorningom sve vrijeme dok su tu bili, 24 sata su posmatrani tih dana i nisu mogli poći u Spuž, prenosi Dan. 

"Sudije Vrhovnog suda se izrugavaju prvo Specijalnom tužilaštvu a onda i zdravoj pameti", ukazuje Piperović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније