Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 07. 2024. 17:27 >> 17:28
1
Čitaj mi:

APELACIONI SUD

Za obljubu djeteta dvije godine zatvora

Apelacioni sud Crne Gore donio je pravosnažnu presudu po kojoj je M.Đ. iz Danilovgrada osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Kako je saopšteno iz ovog suda, u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od oktobra 2020. godine do januara 2021.godine.

Protiv navedene presude žalbu je izjavio samo branilac optuženog. U žalbi je predložio da se prvostepena presuda ukine i predmet vrati tom sudu na ponovno odlučivanje ili da se optuženi oslobodi od optužbe.

"Odlučujući o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno iz odbrane optuženog i iskaza svjedoka oštećene, utvrdio činjenice o vremenu, mjestu i načinu izvršenja radnji krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret i da je pravilno postupio kada je odbio dokazni predlog odbrane za neposrednim saslušanjem oštećene na glavnom pretresu, na osnovu odredbe člana 93 stav 1 Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, nalaza i mišljenja stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva, kao i izjašnjenje socijalne radnice, cijeneći da za to ne postoje opravdani razlozi. Više državno tužilaštvo nije podnijelo žalbu protiv prvostepene odluke. Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna", zaključeno je u saopštenju Apelacionog suda. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније