Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R.

18. 07. 2024. 14:27 >> 14:39

APELACIONI SUD

Konatar oslobođen optužbi za ubistvo Jovanovića

Optuženi Aleksandar Konatar oslobođen je optužbe jer nije dokazano da je izvršio razbojništvo i nakon toga ubio Ljuba Jovanovića u kazinu "Lutrije Crne Gore" na Cetinju, saopštio je Apelacioni sud.

Apelacioni sud Crne Gore je donio presudu dana 21. juna kojom je odbio kao neosnovane žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Ljuba Jovanovića, i potvrdio presudu Višeg suda Podgorici K.br.162/21 od 15. decembra 2023.

"Time je postala pravnosnažna presuda kojom je optuženi Aleksandar Konatar oslobođen od optužbe da je izvršio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo, jer nije dokazano da je izvršio krivična djela za koja je optužen", istakli su u saopštenju.

Više državno tužilaštvo i punomoćnici porodice pok. Ljuba Jovanovića izjavili su žalbe protiv navedene presude, sa predlogom da se optuženi Konatar oglasi krivim i osudi po zakonu za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

"Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud potpuno utvrdio činjenično stanje, da je pravilno cijenio rezultate vještačenja po vještaku za digitalne dokaze, rezultate antropološkog vještačenja i doveo ih u vezu sa iskazima saslušanih svjedoka i izveo pravilan zaključak da nije dokazano da je maskirano lice sa snimka sa nadzorne kamere kazina 'Lutrije Crne Gore', optuženi Konatar Aleksandar, pa samim tim da nije dokazano da je izvršio krivična djela koja su mu optužnicom stavljena na teret", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније