Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

11. 07. 2024. 06:36 >> 06:38
3

tokom prošle godine

Na crnogorskim putevima život izgubilo 78 osoba

Saobraćajne nezgode u Crnoj Gori tokom prošle godine odnijele su 78 života, što je u odnosu na 2022. pet žrtava više. Od ukupnog broja poginulih, stradalo je 35 vozača, 21 saputnik, četvoro motociklista, jedan biciklista i 17 pješaka. Crnogorski putevi odnijeli su život 66 građana ove države, dok je broj stradalih stranih državljana 12. To se navodi u izvještaju Uprave policije o stanju bezbjednosti saobraćaja na putevima za 2023. godinu.

Najviše žrtava odnijeli su putevi u Nikšiću - 14. U Podgorici je registrovano devet žrtava, Danilovgradu sedam, Cetinju i Bijelom Polju po šest. Nesreće u Rožajama i Kotoru odnijele su po pet života, Berane, Plav i Bar po četiri, dok su u Herceg Novom, Kolašinu i Ulcinju stradale po tri osobe. Stradalih je, nažalost, bilo i u Budvi (dvoje) dok je u Pljevljima, Žabljaku, i Tivtu stradalo po jedno lice.

"Na magistralnim putnim pravcima najviše lica i to 8 stradalo je na putnom pravcu Nikšić-Danilovgrad, Kotor-Herceg Novi 6 lica, Podgorica-Danilovgrad 5 lica, Rožaje-Bać 4 lica, CetinjeBudva 3 lica, Podgorica-Bar 3 lica, Nikšić-Vilusi 3 lica, Berane-Rožaje 3 lica, Kolašin-Mojkovac 3 lica, Bijelo Polje-Berane 3 lica, Budva-Bar 3 lica, Bijelo Polje- Mojkovac 2 lica, Bar-Ulcinj 2 lica, Ulcinj-Vladimir 2 lica, Budva-Kotor 1 lice, Tivat-Budva 1 lice, Kotor -Vilusi 1 lice i Bijelo Polje Dobrakovo 1 lice", navodi se u Izvještaju policije o stanju bezbjednosti saobraćaja za prošlu godinu.

Među stradalima više je muškaraca - 59 , dok je 19 stradalih žena. Među poginulima 66 je crnogorskih građana, a dok je stranaca 12.

Izvještaj pokazuje i da su starije osobe dominantno žrtve saobraćajnih nesreća. Ispod 18 godina starosti ukupno je stradalo 10 djece i to od 15 do 17 godina, te po jedno starosne dobi ispod 6 godina i od 10 do 14 godina.

"Od ukupnog broja poginulih lica (78), najviše je poginulo lica starosne dobi od 65 godina i više (23). Nakon toga, najviše je poginulih starosne dobi od 25 do 35 godine (14), od 36 do 45 godina (9), od 56 do 64 godina (9), od 46 do 55 godina (7), od 18 do 20 godina (3), od 21 do 24 godine (3)", piše u pomenutom izvještaju.

Tokom prošle godine, na autoputu "Princeza Ksenija" nije bilo stradalih.

"Ponedeljkom je stradalo 16 lica, utorkom 9, srijedom 8, četvrtkom 10, petkom 16, subotom 2 i nedjeljom 17 lice.U odnosu na kategoriju puta, na magistralnim putevima stradalo je 54 (40), na regionalnim putevima 8 (9), na lokalnim putevima 3 (13), na ulicama 12 (11) lica i jedno lice na negategorisanom putu", stoji u Izvještaju o stanju na putevima za 2023. godinu.

'Gluvi' na apele policije

Iz Uprave policije su u više navrata apelovali na vozače i sve učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama.

Posljednji apel policija je uputila u petak, 5. jula, nakon što se za samo par sati dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su, nažalost život izgubile dvije osobe.

Iz policije su saopštili da će njihovi službenici "u okviru realnih mogućnosti, nastojati da svojim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније