Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj./M.V.

10. 07. 2024. 06:38 >> 18:02
1
Čitaj mi:

HERCEG NOVI

ODT: Doklestić i Božović oštetili Vodovod za preko 40 hiljada eura

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom podnijelo je optužni predlog protiv bivše izvršne direktorke “Vodovoda” Olivere Doklestić i bivšeg finansijskog direktora Radovana Božovića zbog sumnje da su nesavjesno postupali i nanijeli imovinsku štetu tom preduzeću od preko 40 hiljada eura.

ODT ih optužuje da su nanijeli štetu Vodovodu u iznosu od 20.817.27 eura tokom izbora najpovoljnije ponude u  postupku nabavke polovne kombinovane cistijerne.  

“Doklestić je sa ponuđačem Autohaus D&D doo Tivat  zaključila ugovor o javnoj nabavci kojim je za iznos od 88.333.00 eura sa PDV-om kupljena  kombinovana cistjerna marke *'Mercedes Benz" tip Axor 1824 proizvedena 2008. godine, iako je  u vrijeme nabavke njena vrijednost bila maksimalno 60.015,73 eura, na koji način je za oštećeno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" doo Herceg Novi nastupila imovinska šteta u iznosu od  najmanje 20.817.27 eura”, navodi se u optužnom predlogu.   

Pored toga ODT ih optužuje i da su oštetili gradsko preduzeće kupovinom osam polovnih vozila plativši ih 55.699 eura umjesto 33.019 eura kolika je bila njihova realna tržišna vrijednost. ODT navodi da je time nanijeta šteta u iznosu od 22.680,08 eura. 

“Isplativši za sva navedena vozila iznos od ukupno 55.699,98 eura, iako je njihova tržišna vrijednost u vrijeme nabavke iznosila ukupno 33.019,90 eura, na koji način je oštećeno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" doo Herce. Novi nastupilaje imovinska šteta u iznosu od 22.680,08 eura čime su kao saizvršioci izvršili krivično djelo nesavjestan rad u službi iz čl. 417 st. 3 u vezi ul. 1 u vezi sa čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnom predlogu ODT-a.

Kako bi čuli drugu stranu, naša redakcija kontaktirala je Oliveru Doklestić. 

"Ne znam da li je vaša redakcija objavila presudu Osnovnog suda u Herceg Novom po kojoj se obara Odluka o izboru Bora Lučića (Demokrate) za direktora Vodovoda iz novembra 2022, a zbog lažiranja fakultetskih diploma.  Ako niste objavili - teško da ima svrhe da vam odgovaram na ovo pitanje u vezi suđenja 11. jula. Ako ste objavili tu vijest (koja je ovdje iz lokalnog medija odjeknula kao bomba!) - tada mogu da vam izložim svoj stav, s vjerom da ćete objektivno da ga prenesete. Pošto vas ne zanima tajming, onda ću vam se javiti nakon ročišta 11. jula. Ja nisam nikakva bitna osoba, nisam ni u jednoj partiji, ne vozim bjesna kola, ne uživam nikakve privilegije, da bi ovaj slučaj mogao da uzdrma bilo koga osim mene lično,  moje časti i dostojanstva. Nakon ročišta 11. jula napisaću vam svoj stav o cijelom slučaju", saopštila nam je Doklestić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније