Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Portal RTCG ]

10. 06. 2024. 07:59 >> 09:33
2

NIJE IMAO LIČNU KARTU

Ikovića priveli nakon fotografisanja nepropisno parkiranog policijskog automobila

Sinoć oko 18 sati u Ulici Svetozara Markovića u Podgorici četiri policajca su, kako je saopšteno iz Pokreta Preokret, na grub način priveli Vuka Ikovića, jednog od osnivača Preokreta i odbornika u Skupštini Optšine Danilovgrad, jer je, kako tvrde u Pokretu Preokret, fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil "iako je u neposrednoj blizini bilo više slobodnih parking mjesta".

"Inače policajci su na ovaj način tretirali Ikovića nakon što su došli iz pravca obližnje kafane. Osnov za privođenje je bio što Vuk Iković nije imao ličnu kartu koja mu je bila u kancelariji koja je u neposrednoj blizini događaja, a što je tom prilikom i saopštio, no i pored toga su ga četiri policajca tada promptno privela u policiju gdje mu je izrečena kazna od 60 eura zbog neposjedovanja lične karte, koju je mogao odmah dodati da je bilo želje da se legitimiše, a ne zaplaši", kaže se u saopštenju Preokreta.

Tvrde da mu je kao "očigledno dodatni vid zastrašivanja mu usmeno saopšteno da će se vidjeti s njim pred Sudom za prekršaje. Ovaj suštinski nastavak maltretiranja političkih aktivista govori da je autoritarni duh preživio i da je njegovan i od strane novog rukovodstva".

"Ovim putem, ne okrivljujemo konkretne policajce ni za šta jer je stvoren ambijent u produženom trajanju u kojem je svako ko nije vlast i insistira na poštovanju zakona, makar se to odnosilo i na nepropisno parkiranje - a za koje se uredno kažnjavaju građani, zapravo neko koga treba tretirati na što grublji način", ističe se u saopštenju.

Pozivaju premijera, potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor i ministra unutrašnjh poslova da porade na onom što su obećavali da će raditi kada budu vlast - "da stvore ambijent gdje zakon važi za sve jednako, a građani slobodno mogu registrovati i prijaviti svaku nezakonitost".

"Što se tiče konkretno ovih pripadnika policije, za nas je dovoljna satisfakcija da uvide da su načinili grešku. Razumijemo složenost njihovog posla, ali i oni trebaju razumjeti da su u službi običnih građana", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније